Співробітників Білоруського ТБ, які страйкують, замінюють працівниками Russia Today – ЗМІ

Білоруське бюро "Радіо Свобода" повідомило, що на державній телекомпанії Білорусі працівників, які підтримали протести, замінюють співробітниками російського пропагандистського каналу RT.

Про це видання інформує з посиланням на обізнане джерело, повідомляє "Європейська правда".

Співробітників Белтелерадіокомпанії, які підтримали мітингувальників, не допускають до будівлі компанії. За словами співрозмовника, в студію і на обладнання приїжджали російські фахівці – режисери, технічний персонал, кінооператори. Їм показали, як працює обладнання.

"Це колишні та нинішні співробітники російського міжнародного багатомовного каналу Russia Today і фрілансери", – пише видання. 

На підході до Белтелерадіокомпанії перехожих очікують чотири пости, поруч з якими стоять міліціонери. Вони пропускають тільки тих, у кого є ліцензія співробітника Белтелерадіокомпанії. Решті пропонують обійти. Не пустили і кореспондента "Радіо Свобода". 

Співробітниця БТ Дарина Вайтович розповіла, що її позбавили пропуску в будівлю компанії, як і деяких інших працівників, які приєдналися до страйку і протесту.

"У охоронців є списки учасників страйку, і вони забирають пропуски, тепер нас навіть близько не підпускають до будинку", – сказала вона. 

білорусь страйк змі пропаганда росія протест

Знак гривні
Знак гривні