Лукашенко привів війська в боєготовність, у Мінську сів літак ФСБ, людину з виборчкому знайшли мертвою (ОГЛЯД)

Тим часом тривають страйки робітників великих підприємств із вимогою відставки Лукашенка.

Чинний голова держави Білорусі Олександр Лукашенко заявив про скоординовану зовнішню загрозу проти країни – і привів війська у боєготовність.

При цьому, через кілька годин після розмови Лукашенка з Путіним у Мінськ прилетів літак Ту-214ВПУ ФСБ Росії. Цей літак використовують для перевезення, зокрема, топ-посадовців РФ. Зокрема, ним раніше літав директор ФСБ, Олександр Бортніков.

Лукашенко також нагородив понад три сотні силовиків "За відмінну службу". Список нагороджених займає 25 сторінок.

У білоруському місті Волковиськ знайшли мертвим 29-річного директора музею Костянтина Шимшакова, який відмовився підписати протокол про результати виборів президента

Білоруськалій та Білоруський металургічний завод повністю припинили свою роботу. На інших великих підприємствах страйкує частина працівників.

Сьогодні вранці людей, які прийшли підтримати робітників МТЗ, зустрів ОМОН.

Продовжують з'являтися свідчення про тортури з боку силовиків щодо затриманих (нині випущених).

В людей стріляли впритул гумовими кулями, силовики катували їх в автозаках і потім у тюрмах. Але"нацисти" – все одно опозиція.

З'явилося відео, як учасників зігнаного провладного мітингу вчили, що треба кричати. (Бацька – вперёд, с тобою – народ"):

Хтось їде під загрозою звільнення. З деяких міст пустили спеціальні поїзди, щоб доставити учасників провладного мітингу.

протест білорусь репресії

Знак гривні
Знак гривні