Історію про "вагнерівців" і можливий "злив" треба розслідувати під контролем парламенту

Звинувачення на адресу Офісу президента України, його очільника та самого президента, оприлюднені низкою національних ЗМІ – дуже серйозні.

Про це пише Ярослав Юрчишин, депутат від "Голосу".

У серії публікацій з різних джерел йдеться про можливу причетність очільника держави та його команди до витоку секретної інформації та зриву таємної операції спецслужб проти російських найманців.

Звинувачення надзвичайно серйозні, ця справа не може і не має початися та закінчитися лише обговоренням на ток-шоу. Необхідне розслідування: повне та відкрите. Розслідування цієї справи можливе лише за умови парламентського контролю, адже всі фігуранти знаходяться в підпорядкуванні президента.

Звіт голови СБУ Баканова перед Парламентом, звіт чинного голови Головного управління розвідки Буданова та колишнього очільника ГУР Бурби перед парламентським комітетом з питань національної безпеки, оборони та розвідки – перші і необхідні кроки.

Повне розслідування справи під контролем парламенту – єдиний спосіб дати суспільству відповідь на питання: що сталося і чи була державна зрада. Парламент повинен негайно створити тимчасову слідчу комісію для розслідування цієї справи, в неї мають увійти представники всіх парламентських сил.

Це – тест президента та його команди на відкритість. Справжній слуга народу звітує народу. Ми чекаємо такого звіту.

Можна додати лише одне – тепер ми розуміємо, чому закон про імпічмент написаний так, що імпічмент де-факто неможливий. Це робилося «про всяк випадок». Випадок настав.

агресія сбу росія зеленський Рада скандал

Знак гривні
Знак гривні