Білорусь: після виступів робітників — нових затримань нема, натомість людей випускають (ФОТО)

У відповідь на звернення "трудових колективів" Лукашенко замість себе змусив виступити голову парламенту. Робітників "почули", й людей почали випускати.

Радіо Свобода
Радіо Свобода

Фоторепортаж зустрічі звільнених

Безпосереднім приводом до цього стали масові звернення з боку робітників — наприклад, БелАЗ (особливо дивіться коментарі людей на останніх 15 хвилинах відео), Гродненський АЗОТ (тисяча працівників).

Виступи робітників суперечили заявам Лукашенка про "безробітних" протестувальників — відголосок риторики проти "тунеядцев", через яку ще кілька років тому відбувалися протести.

"Президент почув думку трудових колективів і доручив розібратися з усіма фактами затримань, які відбулися в останні дні. Зараз іде інтенсивна робота в цьому напрямку, вже на вечір 13 серпня випущені понад тисячу осіб під зобов'язання про неучасть в несанкціонованих заходах, а неповнолітні — передані під розписку батькам", — замість самого Лукашенка, який не з'являється на публіці, заявила голова Ради Республіки Національних зборів країни та довірена особа президента Наталія Качанова.

протест білорусь

Знак гривні
Знак гривні