Посольство США розповіло про кампанію дезінформації "проти Заходу" в Україні

"На жаль, завжди були спроби використовувати джерела новин для спотворення правди з метою просування своїх політичних, економічних чи особистих інтересів. При тому, що нові технології збільшили можливості громадян отримувати новини з набагато ширшого кола джерел, це також полегшує розповсюдження оповідок і наративів, що є оманливими або просто-таки брехнею".

Про це пише тимчасова повірена США в Україні Крістіна Квін на сайті посольства США.

Сили, що дивляться в минуле, прагнуть увігнати клин між українцями та їхніми демократичними союзниками. Вони твердять, що Захід прагне «керувати Україною» або переслідує власні інтереси за рахунок України.

Ми постійно бачимо цю тезу в моніторингах російської дезінформації як "зовнішнє управління"

Це брехлива теорія, розповсюджувана тими, хто не хоче бачити, щоб Україна реалізувала свій повний потенціал як заможна, квітуча демократія, що повною мірою використовує талант і творчість свого народу.

Багато фальшивих оповідань, що атакують відносини України з Заходом та її реформи, походять безпосередньо з російських джерел. Як зазначено в нещодавній доповіді Державного департаменту “Головні елементи російської дезінформації та пропаганди”, Кремль регулярно намагається посіяти розбрат у західних суспільствах, включаючи Україну, послабити західні інститути, просувати маргінальні голоси і підривати наші демократичні ідеали.

Невипадково ми нещодавно бачили, як давня російська дезінформація і відверта брехня про “таємні американські біолабораторії” знов була запущена одночасно в Грузії та Україні — у двох демократичних країнах, що проводять реформи та розбудовують тісніші зв’язки з Заходом.

Детальніше

росія україна дезінформація сша

Знак гривні
Знак гривні