"Печерський Вовк тобі товариш": на захист ОАСК встав ще один одіозний суд

Нарешті сталося довгоочікуване: два найбільш одіозних персонажі судової системи (майже) зустрілися в одній справі: 4 серпня суддя Печерського суду Сергій Вовк(той самий), виніс рішення - яким зобов'язав передати справу по можливому захопленню влади суддями ОАСК (голова - Павло Вовк, той самий) з підслідності НАБУ (тобто, фактично таким чином справа буде зруйнована)

Пресслужба НАБУ повідомляє: Печерський райсуд Києва 4 серпня 2020 року ухвалив рішення, яким фактично зобов’язав Генпрокурора забрати в НАБУ справу за підозрою голови та суддів ОАСК(Окружного Адміністративного Суду Києва), а також голови ДСА(Державної Судової Адміністрації), та передати її до іншого правоохоронного органу. Суддя, який виносив рішення - Сергій Вовк.

НАБУ готує скаргу на слідчого суддю Печерського райсуду до Вищої ради правосуддя, а САП оскаржить його рішення у ВАКС.

Заява НАБУ: "Вдаючись до таких дій, суд вийшов за межі своїх повноважень.

По-перше, підсудність у справах, розслідуваних НАБУ та САП, визначена за Вищим антикорупційним судом. КПК України чітко обумовлює, що судовий контроль за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальних провадженнях щодо злочинів, віднесених до підсудності Вищого антикорупційного суду, здійснюють судді ВАКС.

По-друге, закон забороняє доручати розслідування, віднесене до підслідності НАБУ, іншому органу. У справі щодо зловживань в ОАСК двом особам повідомлено про підозру за ч.1 та ч.2 ст. 369-2 КК України, яка є підслідною виключно НАБУ.

Вчиняючи такі дії, служителі Феміди фактично стають на захист інтересів осіб, підозрюваних у вчиненні тяжких злочинів. Водночас ці особи мають всі можливості для доведення своєї невинуватості в законний спосіб. Однак, чомусь уникають такого шляху".

оаск суддя скандал реформа

Знак гривні
Знак гривні