"Рух опору капітуляції" висунув вимоги до Зеленського

На 24 серпня, на День Незалежності, анонсована масова акція, до початку якої ці вимоги мають бути виконані.

Вчора, 27 липня, перед Офісом президента пройшла акція на підтримку української Армії, а також проти декількох умов поточного перемир'я, які можуть нести ризики для українських військових на фронті. За нашими оцінками, в акції прийняло участь декілька тисяч людей.

116243517_650026325867474_747443245303986244_o.jpg

Під час промов кілька спікерів пояснили, чому деякі умови нового перемир'я є небезпечними не лише для ЗСУ, але й для суверенітету України. Також загальною темою виступів був заклик до всіх проукраїнських сил об'єднатися – незалежно від партійної та організаційної приналежності. На мітингу, серед інших, зі зверненням до Зеленського виступив батько загиблого воїна Ярослава Журавля.

Учасники акції висунули вимоги до Зеленського і його команди:

  1. Зупинити роззброєння українського війська на передовій.
  2. Скасувати злочинну заборону відкривати вогонь у відповідь.
  3. Віддати накази знищувати ворожі сили у відповідь на обстріли українських позицій окупаційними військами.
  4. Збільшити грошове забезпечення військовослужбовців, скасувати скорочення ЗСУ до повної перемоги над Росією, відновити реформи Збройних Сил.
  5. Скасувати злочинні накази щодо заборони розвідки та аеророзвідки.
  6. В жодному випадку не йти на вимоги Росії щодо надання ОРДЛО особливого статусу та проведення місцевих виборів на окупованих територіях до їх повної деокупації: руки геть від Конституції!
  7. Забути про відновлення водопостачання в окупований Крим з території України.
  8. Доки Росія не припинить збройної агресії проти України, а її окупаційні війська не залишать нашу територію, посилювати санкції проти агресора та вимагати цього ж від міжнародного співтовариства.
  9. Негайно звільнити з тюрми Андрія Антоненка та Юлії Кузьменко, припинити будь-які переслідування ветеранів і волонтерів.

Також учасники акції вимагають розпочати розслідування за статтею 111 КК "Державна зрада" щодо вищих посадових осіб, причетних до цього ганебного "перемир'я" й відставки:
- Глави ОП Андрія Єрмака,
- першого заступники секретаря РНБО Руслана Демченка,
- Міністра оборони Андрія Тарана, Головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака
та всіх керівників правоохоронних та спеціальних органів.

Учасники акції анонсували наступну, значно більш масштабну акцію на День Незалежності: "24 серпня 2020 року в разі невиконання цих вимог та продовження злочинної діяльності проти державності ми маємо право у будь-який спосіб захистити нашу Конституцію і суверенітет".

зеленський протест

Знак гривні
Знак гривні