У перший день "перемир'я" журналісти приїхали на позиції й зафіксували обстріл

Інцидент стався опівдні в понеділок, 27 липня.

Проросійські формування обстріляли з реактивного протитанкового гранатомета позиції 503-го окремого батальйону морської піхоти в районі тимчасово окупованої Горлівки на Донеччині.

Інцидент стався опівдні в понеділок, 27 липня, в перший день так званого “перемир’я”, – передає Новинарня.

На відео, яке поширила пресслужба батальйону, журналісти записували коментар пресофіцера підрозділу Олексія Годзенка, коли окупанти відкрили вогонь.

Це чітко чути на записі.

Речник батальйону показав час на годиннику – 12:10.

“12 годин і 10 хвилин. Саме стільки мокшанські окупанти протримались, не стріляючи по позиціях лише нашого батальйону. Журналісти “Суспільне. Донбас” зафіксували приліт реактивної протитанкової гранати по наших укріпленнях поблизу окупованої Горлівки. Угоди з Росією не варті й паперу, на якому написані”, – йдеться в повідомленні пресслужби батальйону.

Отже, 12 годин і 10 хвилин. Саме стільки мокшанські окупанти протримались, не стріляючи по позиціях лише нашого батальйону. Журналісти Суспільне Донбас зафіксували приліт ВОГу по наших укріпленнях поблизу окупованої Горлівки. Угоди з Росією не варті й паперу, на якому написані... Прошу про репост! #503ОБМП #Борсуки #БачишСтріляй #ООС #ВІЙНА

Gepostet von 503 Окремий батальйон морської піхоти am Montag, 27. Juli 2020

У коментарі “Новинарні” пресофіцер Годзенко акцентував, що ворожому обстрілу не передували жодні дії з боку Збройних сил – окупанти провокували українських армійців.

“О 12:10 сепари дали чергу зі стрілецької зброї і зробили постріл з ручного гранатомету по позиціях нашого підрозділу, на околицях окупованої Горлівки. Самому обстрілу не передували жодні дії з нашої сторони. Водоночас, прицільним його назвати не можна. Відповідно, це очікувана провокація від російських найманців, на яку ми не повелись“, – прокоментував речник батальйону.

За його словами, цей обстріл зафіксували всі необхідні інстанції.

війна донеччина

Знак гривні
Знак гривні