Схоже, що Зеленський хоче, щоб повне перемир'я підписав особисто Путін – але той не горить бажанням

Президент Володимир Зеленський зазначив, що угода про повне та всеосяжне припинення вогню на лінії розмежування на Донбасі з 27 липня має бути підписана "всіма сторонами" "Нормандської четвірки". Але "сторони" – це лідери країн. Отже він, ймовірно, наполягає на підписанні угоди Путіним.

фото Офісу Президента
фото Офісу Президента

Про це йдеться в повідомленні Офісу президента:

"У нас дійсно багато професіоналів, які перебувають у постійних перемовинах у форматі засідання ТКГ і які домовилися про дуже серйозний крок для всієї нашої країни – стале припинення вогню. Цей документ зараз очікує підписання всіх сторін Нормандської групи.

Вірю в те, що всі сторони – Україна, Франція, Німеччина та РФ – підпишуть, і з 27 числа, вірю, що може настати мить, коли буде стале припинення вогню".

Щодо деталей досягнутих домовленостей про стале припинення вогню на лінії розмежування на Донбасі, то, за словами Президента, їх окремо напрацьовуватиме ТКГ в межах Мінського формату.

«Це узагальнена заява, детально по цій заяві ми повинні просто йти в Мінському форматі – така є домовленість. В Мінському форматі детально все повинно бути виписано: кожна людина, хто відповідає, коли, як передається ця інформація. Тобто, це буде окрема історія, вона дуже довга», – зауважив Глава держави.

«Ми хочемо розшифровки кожного пункту «Мінська». Тоді ми будемо бачити – ми в змозі виконати це, чи не в змозі, як ми це будемо робити, хто буде відповідальний», – додав він.

Відповідь Кремля

Мінські угоди змістовні і містять у собі вичерпні формулювання, документ не потребує розшифрування, заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков. Про це Цензор. повідомляє з посиланням на російське державне інформагентство "РИА Новости".

"Ви знаєте, в цілому протягом останніх декількох місяців важко було не звернути увагу на послідовну лінію Києва на різних рівнях, спрямовану на, якщо не розмиття, то на те, щоб поставити багато запитань до цього документа, мінського комплексу заходів, який є наріжним каменем в процесі врегулювання. Важко сказати, що там можна розшифровувати, бо написано все досить просто. І документ містить вичерпні формулювання. Контакти триватимуть", – сказав Пєсков.

війна луганщина зеленський путін донеччина

Знак гривні
Знак гривні