Відповідати на вогонь ворога на фронті тепер можна тільки за погодженням з ТКГ

22 липня відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) у форматі відеоконференції, на якому домовилися про режим повного та всеосяжного припинення вогню.

Нижче в додатку (неофіційний) документ про припинення вогню. Схожі умови вже приймалися раніше, однак на цей раз є і суттєві відмінності: воєнну відповідь на наступальні дії ворога можна давати лише після узгодження з ТКГ, що в наших умовах неприпустимо.

На жаль, за (неофіційними) повідомленнями сьогодні також стало відомо, що головнокомандувач Хомчак запроваджує систему для моніторингу і покарання тих українських військослужбовців, які будуть давати накази відповідати вогнем навіть для захисту своїх підлеглих.

Ще один "дивний" пункт – заборона на використання БПЛА, що разом із забороною на проведення розвідки ефективно робить наші збройні сили "сліпими".

Схоже, вже є офіційне підтвердження цих "новинок" в усьому, що стосується документа про припинення вогню. Щодо розпоряджень Хомчака, офіційного підтвердження поки немає.

Офіційні деталі

армія війна луганщина донеччина

Знак гривні
Знак гривні