Донського призначили в.о. керівника Департаменту в “справах Майдану” в Офісі Генпрокурора

Прокурорів, які вимагали звільнення беркутівців зі справи розстрілу на Інститутській для обміну, у реорганізованому департаменті не буде.

Олексія Донського призначили виконуючим обов’язки Департаменту, який в офісі Генпрокурора займається справами Майдану, пише Watchers.

Цю інформацію повідомили власні джерела Watchers. Видання має в своєму розпорядженні наочне підтвердження цих даних.

Сам Олексій Донський підтвердив виданню своє призначення. Він також повідомив, що підрозділ зазнав невеликої реорганізації, внаслідок якої вдалось рівномірніше розподілити навантаження на прокурорів.

Раніше Донський був заступником керівника цього Департаменту. А очолював його Віктор Мисяк, проти призначення якого свого часу виступали представники потерпілих майданівців.

В реорганізованому Департаменті Мисяка не буде.

Також там не буде і прокурорів Куцого, Шевеленка, Суботіна. Згадані прокурори брали участь у судовому розгляді щодо зміни запобіжного заходу для обміну беркутівцям, обвинуваченим у розстрілі на Інститутській, і вимагали відпустити їх з-під варти.

Цими прокурорами замінили “неслухняне” обвинувачення у складі прокурорів Донського, Іванова, Зємскова та Сімонова, які виступали проти звільнення беркутівців з-під варти.

Заступником в.о. керівника Департаменту Донського призначено Дениса Іванова. Раніше він очолював один із відділів у цьому підрозділі.

У реорганізованого Департаменту в справах Майдану незначно змінилась назва. Тепер він називається “Департамент організації, процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання публічного обвинувачення у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв’язку з масовими протестами у 2013–2014 роках”.

Зміни в керівництві та оргструктурі підрозділу були підписані Генпрокурором Іриною Венедіктовою у п’ятницю, 17 липня.

справимайдану прокуратура

Знак гривні
Знак гривні