Рада розгляне "мовний" закон Бужанського, який раніше відхилив профільний комітет

Щойно з подачі фракції «Слуга народу» голова ВР Разумков доручив поставити в розклад засідання парламенту на четвер антиукраїнський законопроєкт 2362 «слуги народу» Бужанського, мета якого – тотальна русифікація української освіти.

Про це пише депутат Володимир В'ятрович.

"Перехід учнів 5-11 класів російськомовних шкіл на українську мову навчання з 1 вересня 2020 буде скасовано.

Більше того, в БУДЬ-ЯКИХ школах (включаючи школи з українською мовою навчання) буде дозволено викладати «декілька навчальних предметів» російською мовою.

Це – шлях до тотальної русифікації освіти", - пише В'ятрович.

ТЕРМІНОВО! РЕПОСТ І МОБІЛІЗАЦІЯ! 16 липня – всі під Верховну Раду! Щойно з подачі фракції «Слуга народу» голова ВР...

Gepostet von Volodymyr Viatrovych am Montag, 13. Juli 2020

Нагадаємо, 17 червня профільний комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував відхилити доопрацьовану редакцію законопроєкту №2362.

Автором законопроєкту є член Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Максим Бужанський (фракція партії «Слуга народу»). Цей документ було зареєстровано в парламенті 31 жовтня 2019 року. Він передбачає внесення змін до законів про мову і про освіту та переносить з 2020 на 2023 рік перехід російськомовних 5-11 класів на навчання українською мовою.

Проти цього законопроєкту свого часу виступило Міністерство освіти і науки, а також Бюджетний комітет ВР і освітянська спільнота.

бужанський законопроект мова

Знак гривні
Знак гривні