Підсумок: Порошенка відпустили з суду без жодних обмежень

З третьої спроби суддя Вовк відпустив Порошенка без будь-яких обмежень.

Про це пише з місця Українська правда.

Суд залишив без розгляду клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу експрезиденту Петру Порошенку.

Раніше прокуратура просила обрати для Порошенка особисте зобов'язання, тобто обмежити його в пересуванні та зобов'язати з'являтись за викликами.

Суддя оголосив лише коротке рішення, в якому не зазначена мотивація. Водночас, під час засідання 8 липня прокуратура сказала, що обирати запобіжний захід експрезидентові вже неможливо. 

На засіданні 8 липня суд допитав двох свідків – понятих, які були присутні під час вручення підозри Порошенкові. Захист підозрюваного наполягає, що цього вручення так і не відбулось.

Також захист хотів допитати слідчого Державного бюро розслідувань стосовно тиску керівництва органу на своїх підлеглих. Адвокати стверджували, що слідчий був готовий свідчити.

Про кого йдеться?

Порошенко вимагав заслухати свідчення керівника слідчої групи ДБР Корецького, який заявив про тиск з боку Бабіковаадвоката Януковича, який нині працює в ДБР.

"Сьогодні в цьому судовому засіданні встановлено факти фальсифікації кримінальної справи з боку Офісу Генерального прокурора. Тому надзвичайно важливо - зараз суд оголосив перерву для того, щоб продовжити збір доказів з цього приводу", – зазначив Порошенко, якого цитує Цензор.

П'ятий президент також повідомив, що керівник слідчої групи ГБР Олег Корецький, який очолював розслідування проти п'ятого президента Порошенка, повідомив про відсутність складу злочину і про те, що на нього здійснювався тиск з метою продовжити політичні переслідування проти Порошенка.

Саме тому адвокати лідера "Європейської Солідарності" вимагали викликати Корецького на судове як свідка і засвідчити факти політичного переслідування проти п'ятого президента Президента.

порошенко дбр бабіков репресії

Знак гривні
Знак гривні