Велике будівництво "Зеленського": постійний піар на чужій праці

У повідомленнях президента Володимира Зеленського та депутатів від «Слуги народу» можна побачити все більше згадок про програму «Велике будівництво». Але що це за програма?

Пошук в мережі видає лише інтерактивну карту, сторінку проєкту в інтернеті, фейсбуці, де загальними фразами оголошені наміри побудувати сотні шкіл, лікарень, дитячих садочків, спортивних комплексів, тисячі кілометрів доріг в 2020 році, пише Радіо Свобода.

Втім, жодного урядового документа, який би містив перелік об’єктів, умови участі в конкурсі цієї програми, умови відбору і бодай якісь критерії – немає.

Це підтверджує в інтерв’ю Радіо Свобода міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов:

– Для звичайних людей, для звичайних громадян не важливо, як бюрократично воно оформлено, чи йде в урядових чи інших документах, для людей важливий результат. Важливо, щоб будувалися нові об’єкти, нові школи, стадіони, садочки, щоб дороги, якими ми їздимо кожного дня, були кращими, були європейського рівня.

– Тобто, по суті, вона існує на словах?

– Вона існує на дії, тому що кожного дня будуються об’єкти, – відповідає міністр.

Радіо Свобода завітало на кілька великих об’єктів, відкриття яких скоро має відбутися. Частина з них почала будуватися ще при Порошенку, всі вони щонайменше наполовину фінансуються з місцевих бюджетів. Деяких, як кажуть місцеві жителі, вони не потребують. У всякому разі, Зеленський і "Слуга народу" до цих будівництв не мають жодного стосунку.

Докладніше – в повному матеріалі Радіо Свобода

будівництво піар зеленський

Знак гривні
Знак гривні