Вибух у Києві стався через кілька днів після ремонтних робіт газовиків. Мешканці чули запах газу (ФОТО, ВІДЕО)

На проспекті Григоренка, 41 в Києві (район Позняки) вибухом пошкодило кілька поверхів. Нещодавно газовики забирали лічильник на повірку – а потім мешканці чули в під'їзді запах газу. Принаймні одна людина загинула, ще шестеро опинилися під завалами.

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

Наші рятувальники, поліцейські та гвардійці продовжують невпинно працювати на місці вибуху будинку. Розбирають завали,...

Gepostet von МВС України am Sonntag, 21. Juni 2020

За інформацією МВС, Національна поліція зараз проводить невідкладні обшуки в газорозподільній компанії та всіх комунальних службах, які обслуговували будинок, де стався вибух.

Опитані журналісткою hromadske мешканці цього будинку кажуть, що з початку червня їхні газові лічильники забирали на перевірку. Останні дні мешканці не раз чули запах газу.

Попередньо експертні висновки свідчать про те, що стався вибух газу. Наразі рятувальники відмовляються коментувати заяви людей про те, що кілька днів тому був витік газу під час перевірки лічильників.

У ДСНС кажуть про одного загиблого, журналісти Громадського повідомляли про двох.

Зараз рятувальники обдзвонюють квартири, щоб з'ясувати точну кількість людей, які можуть залишатися в будинку.

За фактом вибуху столична прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення правил безпеки при поводженні з газом, що призвело до тяжких наслідків, загибелі та травмування людей) Кримінального кодексу.

Як повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, правоохоронці розглядають дві робочі версії вибуху багатоповерхівки у Києві: вибух газу або ж вибуховий пристрій.

На місці події працює 420 працівників особового складу — поліція та рятувальники, залучили 60 одиниць техніки.

Мешканців будинку відселятимуть у пансіонат на Харківському шосе. Повернутися за речами пізніше дозволять лише в неушкоджені квартири.

вибух київ газ

Знак гривні
Знак гривні