На тлі COVID-19 розробили лікарняні ліжка, що трансформуються у труни (ФОТО)

Це був би дуже чорний гумор – але це не жарт: на тлі пандемії та колапсу медичної системи в деяких країнах спеціально для пацієнтів із коронавірусом розробили дешеві картонні лікарняні ліжка, що легко трансформуються на труни. Практично, хоч усе ж якось не гуманно. Втім, в Україні нічого подібного до такої ситуації нема і близько, щоб судити з розумінням.

Ліжко...
Ліжко...
....перетворилося на труну
....перетворилося на труну

Колумбійська компанія ABC Displays, розташована в Боготі, почала виготовляти та продавати дешеві лікарняні ліжка спеціально для пацієнтів із коронавірусом.

"В найгіршому випадку кожне ліжко легко трансформується в картонну труну", – пише видання дизайну DeZeen.

Може, й не етично, але практично

Голова компанії пояснив, що ідея виникла з ситуації в сусідньому Еквадорі, де морги переповнені, й уряд у терміновому порядку мусив видавати картонні труни – інакше внаслідок колапсу не тільки медичної, але й похоронної системи тіла лишалися на вулицях.

1280..jpg

Урядові картонні труни Еквадору: фото мерії міста Ґуаякіль (Guayaquil)

Виставляти фото тіл на вулицях в Еквадорі ми не будемо, про це були репортажі Wall Street Journal, Business Insider, CNN, Південноатлантичного агентства новин – для охочих там достатньо кадрів.

"Гідне рішення, щоб люди не лежали на підлогах лікарень і їх не скидали в масові могили в разі смерті", – вважає голова компанії, що розробила ліжка-труни.

"Перетворення ліжка на труну також дозволяє медичному персоналу зберігати біологічну ізоляцію від трупів, бо не треба маніпулювати з тілом", – додає він.

"Вся процедура відбувається з тим самим ліжком, і в найгіршому випадку, при смерті пацієнта, ліжко перетворюють на труну за менш ніж 18 секунд".

Більше тексту в DeZeen, фото ліжка-труни компанії ABC Displays

коронавірус колумбія еквадор

Знак гривні
Знак гривні