“Тексти” запрошують на LIVE-дискусію “Гібридна війна на тлі пандемії: як за рік змінилася російська деза в Україні”

“Тексти” запрошують долучитися до LIVE-дискусії “Гібридна війна на тлі пандемії: як за рік змінилася російська деза в Україні”.

Як дезінформатори впливали на ситуацію в українському інформаційному полі впродовж року, які нові тези були задіяні, і як на це вплинула епідемія коронавірусу?

Які головні наративи поширюють російські маніпулятори, як вони проникають в загальноукраїнські ЗМІ та мігрують в регіональні?

Що нового ми дізналися про методи та цілі пропагандистів, і чи реально протидіяти цілеспрямованому поширенню фейків і маніпуляцій у соцмережах? Хто і наскільки успішно протистоїть пропагандистам?

Поговоримо про це з фахівцями, які системно моніторять ситуацію.

Наші гості:

Володимир Єрмоленко, директор з аналітики Інтерньюз-Україна та головний редактор UkraineWorld.org, розповість про посилення антизахідної пропаганди в Україні, що шириться як від прокремлівських сил, так і від внутрішніх українських гравців – за результатами спеціального моніторингу головних наративів та меседжів.

Аля Шандра, головна редакторка Euromaidan Press, поділиться спостереженнями з “гібридного фронту”: як розвивалися ключові меседжі й наративи протягом року, як їхнє просування через медіапростір впливає на українське суспільство.

Альона Романюк, головна редакторка фейсбук-кампанії “По той бік новин” (ІРРП), розкаже про найпоширеніші “коронавірусні фейки” російського походження і про шалений попит аудиторії на перевірку інформації під час епідемії. Поділиться досвідом: як, об’єднавшись із колегами, вдалося задовольнити цей попит.

Надія Романенко, керівниця проекту “Свіжа деза з Росії” (Texty.org.ua), розповість про видозміни наративів, які просуває Росія в Україні впродовж останнього року, а також покаже, як модифікувалися ці наративи під впливом епідемії коронавірусу.

Модератор – Роман Кульчинський, головний редактор Texty.org.ua.

Дата і місце: 10 червня, 15:00, ZOOM

Щоб долучитися до дискусії, а також поставити запитання, заповніть реєстраційну форму: https://forms.gle/nmBfwcsD5Kje7oeG9.

Зареєстрованим учасникам буде надіслано посилання для участі у Zoom-дзвінку.

Організатори: Texty.org.ua, Інтерньюз-Україна, UkraineWorld. Захід відбувається у межах “Ініціативи з розвитку аналітичних центрів”, яку виконує МФ “Відродження” за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні.

дезінфомонітор редакційне

Знак гривні
Знак гривні