Отець Павло подав до суду на 5 канал через коронавірус (+ВІДЕО)

Митрополит Павло вимагає від 5-го каналу вибачитися й спростувати інформацію про те, що він «закликав приходити віруючих до храму в період загострення коронавірусу в Україні». Втім, ось відео, де він (на нашу думку – ред.) по суті, саме це й робить:

13 березня настоятель Києво-Печерської Лаври Павло закликав вірян ходити на богослужіння, незважаючи на карантин.

«Єдине, що від нас сьогодні потрібно, — молитися, постити, ходити в храм, причащатися та причащати дітей. Не дивіться, старше покоління чи молодше, — всі поспішайте до храму», — заявляв тоді він:

А вже з 4 квітня Лавра оголосила про оперативне закриття на карантин, і відтоді стала основним осередком коронавірусу в Києві.

Адвокат митрополита Олена Ісаївська говорить, що канал «не лише завдав удару по репутації церкви, а й спровокував дискредитацію релігії і пропаганду конфлікту на релігійному ґрунті», – пише Детектор.Медіа. Примітно, що сама захисниця Олена Ісаєвська є членом юридичної команди не менш одіозного Андрія Портнова, пише 5 канал.

Ось матеріал 5 каналу:

Детектор.Медіа нагадує, що це далеко не перший конфлікт Лаври зі ЗМІ.

Так, знімальна група «Радіо Свобода» повідомила, що працівники Києво-Печерської лаври 19 березня 2020 року перешкоджали їх роботі. Журналісти викликали поліцію та написали заяву про перешкоджання їх професійній діяльності. 

Печерське управління поліції Києва повідомило, що правоохоронці провели роз’яснювальну роботу та профілактичну бесіду з охоронцями Лаври. Проте розслідування за заявою журналістів не почали, бо «не було підстав для його відкриття».

релігія суд змі УПЦ МП коронавірус

Знак гривні
Знак гривні