Румунія заблокувала православні сайти за фейки та теорії змови про коронавірус

Румунська влада заблокувала доступ користувачів до сайтів із нібито православною тематикою через систематичне поширення фейків та дезінформації. Фальшиві новини стосувалися різних “теорій змов”, пов’язаних із епідемією коронавірусу.

Зображення – voxukraine.org
Зображення – voxukraine.org

Дивіться також:

Дезінформація наволо коронавірусу поширюється майже так само швидко, як він сам

Про це в середу, 6 травня, заявила керівниця проєкту “Балканський оглядач” Наталя Іщенко в коментарі “Еспресо”, – передає Новинарня.

Вона нагадала, що в Румунії ситуація з розвитком епідемії є наразі однією з найгірших в регіоні. А тепер країна вимушена боротися ще й із фейками про нову хворобу.

“Всесвітня організація охорони здоров’я давно попереджала, що пандемія COVID-19 супроводжується “інфодемією” – спалахом дезінформації та фейків. Румунія виявилася готовою до викликів в медійній сфері, і тепер спеціальний орган систематично блокує сайти, які постійно оприлюднюють брехливі та ще й панічні повідомлення, що дезорієнтують людей та наражають їх на небезпеку,” – наголосила Іщенко.

“Україна, яка так і не спромоглася ухвалити сучасне та адекватне законодавство про медіа, може лише продовжувати вивчати чужий досвід, отримуючи з вітчизняних ЗМІ та онлайн-ресурсів потік фейкових текстів і сюжетів – тепер і на “коронавірусну тематику“, – вважає експерт.

коронавірус дезінформація румунія

Знак гривні
Знак гривні