На часі: архітектори пропонують модульний будинок для самоізоляції в лісах (ФОТО)

Залежно від потреб і можливостей, хатина може мати дуже різні розміри:

Хатина зроблена ніби навмисно для того, щоб визирати над деревами й дивитися, чи вже закінчилося лихо. Правда, для України ще важливо, щоб поруч не почалася лісова пожежа (даруйте).

Архітектурна студія Precht розробила модульний будиночок Bert, що за формою є чимось середнім між товстим стовбуром дерева та фігуркою мультиплікаційного персонажа з фільму Minions.

Bert будується на круглому фундаменті. Сін складається з модульних клітин циліндричної форми, які можна ставити одна на одну й нарощувати в сторони, як гілки дерева.

За задумом архітекторів, на даху можна встановити сонячні панелі, а на рівні землі – біотуалети. Завдяки цьому будинок стає дуже мало залежним від зовнішнього світу.

"Ми розуміємо, що архітектура – мистецтво серйозне та глибоке, з тривалою культурою та традицією. Це очевидно, коли ми, архітектори, посилаємось у своїх проєктах на мистецтво, філософію, літературу, робимо відсилки до природи. В цьому проєкті ми також надихалися мистецтвом. Але не Мікеланджело чи Далі. А мультиплікаційними персонажами з Вулиці Сезам або Міньйонів", – каже Кріс Прехт, співзасновник студії Precht.

Інтер'єри мають бути "темними та затишними" вглиб кімнат – але ближче до великого круглого вікна стає світліше й відкривається краєвид.

Можна ховатись і спостерігати здалеку:

І відчувати себе трішки в мультику і трішки в казці, вигулькуючи з-поміж крон:

Детальніше – в журналі архітектури та дизайну DeZeen.

гумор природа архітектура кіно

Знак гривні
Знак гривні