ДБР на світанку прийшло до Чорновол — начебто за причетність до вбивства під час Майдану (ВІДЕО)

ДБР на світанку прийшло до Тетяни Чорновол. Колишній журналістці та екснардепу Тетяні Чорновол після обшуку вручили підозру за низкою кримінальних статей і викликали на допит на 12:00 вівторка, у неї вилучили одяг, який вона носила під час "Революції гідності".

Державне бюро розслідувань прокоментувало інформацію про обшуки в будинку народної депутатки 8 скликання Тетяни Чорновол. За заявою, Чорновол повідомили про підозру в умисному вбивстві людини під час Революції гідності.

«За попередньою інформацією, 18 лютого 2014 року підозрювана керувала діями групи осіб та безпосередньо брала участь у підпалі будівлі у центрі Києва на вулиці Липська, в якій знаходився офіс однієї з політичних партій. Унаслідок пожежі загинув працівник 1948 року народження, який знаходився у приміщені партійного офісу», – заявляють у ДБР.

Імені підозрюваної Бюро не повідомляє, проте обставини справи вказують на Чорновол, яка заявила про обшук в її будинку вранці 10 квітня.

"Проти мене не одна кримінальна справа…. З ухвали стало відомо, що це – за Майдан.

Вони шукали мою одежу, в якій я була 18 лютого 2014 року, під час Майдану. Я, як не дивно, її знайшла. Вони вилучили куртку, вилучили каску, рюкзак. Ці речі знайшлися. Далі у мене забрали нагородну зброю, хоча не мали права забирати. Ще у мене забрали телефон, хоч і не мали права забирати… У мене тут живе велика сім’я, багато речей – обшукували скрізь: і підвал, і погреб.

У мене повідомлення про підозру – 8 статей. У половині з них покарання щось там від 5 до 15 років.

Це політичні репресії. Це справа за Майдан. Проти мене як проти активіста Майдану…

Чи підпалювала я офіс "Партії регіонів"? Так… Чи причетна я до вбивств? Ні, мої руки не в крові".

Чорновол пояснила, що підпалом офісу "Партії регіонів" вона з чоловіком намагалася відволікти увагу силовиків, щоб врятувати майданівців, і "відтягнути на себе" так званих "тітушок".

На її думку, влада намагається "змінити історію Майдану".

Чорновол запевнила, що закликала майданівців не вбивати опонентів і сама ніколи не була "катом". Вона також зазначила, що сама була на фронті, а її чоловік – загинув на фронті.

За матеріалами Радіо Свобода, Української правди, Прямого каналу.

Чорновол репресії майдан кримінал скандал

Знак гривні
Знак гривні