Ще одна країна перейшла до режиму "маски для всіх"

Відучора Ізраїль закликав усіх громадян носити маски та не святкувати релігійні свята у великих компаніях, лише у вузькому родинному колі. Чехія, яка кілька тижнів тому почала кампанію з виробництва саморобних масок і масового їх використання, показує повільну динаміку зростання кількості хворих.

В США створили сайт https://masks4all.co/ для просування ідеї масового використання саморобних масок. З'являється все більше публікацій у провідних виданнях, які рекомендують або закликають це робити. Одна останніх таких публікацій у Wired:

"Через нестачу, маски професійного рівня захисту повинні в першу чергу надаватися медичним працівникам. Однак, на відміну від заяв ВООЗ та CDC, які заплутують, існують переконливі наукові підтвердження про користь масового використання масок, навіть саморобних".

Нассім Ніколас Талеб, популярний фахівець з оцінки ризиків (який також закликає до використання масок) взагалі стверджує, що ефективність носіння масок не має значення. Він стверджує, що ми маємо умови дуже великої асиметрії: помилкові дії та наслідки того, що маски НЕ будуть використані, значно більші (і значно дорожче обійдуться) ніж наслідки того, що ми всі будемо носити маски (навіть якщо ми помиляємося щодо їхньої ефективності).

czech.jpeg

Динаміка зростання кількості хворих у Чехії значно повільніша, ніж, наприклад, у Швейцарії

коронавірус маска

Знак гривні
Знак гривні