Графік дня: найбільше людей, яких досі розшукують, оголосили в розшук у 2014-му, а територіально – на Донеччині (ІНФОГРАФІКА)

Чоловіків розшукують вшестеро частіше, ніж жінок, а майже 12% із тих, хто переховується, – дезертири. Але така сама кількість людей ховається й від сплати аліментів.

Скільки людей зараз у розшуку в Україні та навіть за її межами, з'ясовували аналітики системи YouControl. Йдеться про людей, яких подали в розшук протягом десяти років, і вони досі переховуються від органів влади. А ось трохи інфографіки від ТЕКСТІВ на основі наданих YouContol даних:

Станом на лютий 2020 року українські органи влади (підрозділи МВС та Нацполіції, СБУ тощо) не могли знайти близько 48,5 тис. осіб. У різні роки кількість осіб, котрих оголошували в розшук, досить сильно варіювалася. Когось із часом знаходили, й ці імена зникали з реєстру, а хтось роками чи навіть десятиліттями там фігурує. Наприклад, 2014 та 2015 роки стали піковими за рівнем поповнення іменами людей, яких досі не можуть розшукати. Нагадаємо, саме в цей період у нашій країні почалися воєнні дії.

2014 побив рекорд десятиліття. При цьому цікаво, що домінують люди, оголошені в розшук на Донеччині, в Криму, на Луганщині (що, з огляду на роки оголошення підозр, очевидно корелює з сепаратизмом і російською агресією й анексією).

"Найчемніша" – Кіровоградська область.

30.6 тисяч розшукуваних – у віці від 25 до 45 років,

16.7 тисяч – у віці понад 45 років,

і лише 1.2 тисячі – молодь до 25 років.

Цікаво, що розшукують людей не лише на території України, а й в інших країнах та навіть на інших континентах. Один із “найекзотичніших” випадків – особа, яку з 2011 року шукають у мексиканському місті Чіхуахуа. Злочини чоловіка пов’язані з контрабандою наркотиків.

війна інфографіка кримінал графік дня донеччина

Знак гривні
Знак гривні