Віковий профіль хворих на COVID-19 в Україні

МОЗ оприлюднило поточні показники про те, в яких вікових групах перебувають наші співгромадяни з підтвердженим коронавірусом.

Наразі за даними МОЗ ми побудували графік-порівняння з Ісландією, де близько 1000 хворих станом на 2020-03-29, і де проводять найбільше в світі тестів на душу населення. В Україні станом на цю ж дату є близько 400 хворих.

Нижче — перший графік без урахування відмінностей вікової структури населення України та Ісландії:

chart1.png

Найбільша відмінність — у наймолодшій групі. В Україні наразі значно більше хворих дітей віком від 0 до 9 років. Через те, що вся вибірка становить ~400 людей, це може бути пов'язано з малою кількістю даних. У будь-якому разі, в найближчому майбутньому варто звернути увагу на те, чи буде ця група аномально великою, і тоді вже шукати можливі причини.

Другий графік — ті самі дані, але приведені до кількості людей в кожній такій віковій групі (щоб урахувати вікові відмінності в структурі населення двох країн):

chart2.png

Видно, що загалом значення зблизилися — за винятком, знов-таки, тої самої наймолодшої групи 0-9 років. Також видно, що відмінності в групах 30-60 років (найбільш активних трудових мігрантів) — незначні. Тобто, можна припустити, що ефекту великого повернення громадян в Україну поки не видно (справді, ефект має проявитися приблизно за два-три тижні).

коронавірус дані графік

Знак гривні
Знак гривні