Гендиректора "Медзакупівель" викликали в поліцію, коли він виступив проти судимого протеже міністра

Історія про протеже міністра, який крав Снікерси, а тепер його нав'язують заступником директора "Медзакупівель", триває. На фото нижче нинішній міністр охорони здоров`я Ілля Ємець, він був міністром і в часи Януковича.

Річ у тім, що вчора ввечері, вже після робочого дня мене викликали на допит представники Нацполіції. На цей четвер, - пише у зверненні до міністра охорони здоров'я Іллі Ємця гендиректор ДП "Медичні закупівлі" Арсен Жумаділов.

Щойно перед тим він, як ми повідомляли, виступив проти нав'язування йому Ємцем свого протеже - судимого за крадіжку з магазина.

Пане Міністре,
Іллє Миколайовичу,

Хочу дещо у Вас уточнити.

Чи я правильно тлумачу Ваші слова “будет по-другому” у світлі нововиявлених обставин?

Річ у тім, що вчора ввечері, вже після робочого дня мене викликали на допит представники Нацполіції. На цей четвер. Наразі як свідка. Кримінальне провадження відкрито за частиною п’ятою статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою).
Згідно повістки, провадження було відкрито 21 березня, тобто в минулу суботу.

Чи я правильно розумію, що в п'ятницю Ви, Іллє Миколайовичу, звернулись до представників Національної поліції із проханням про порушення проти мене кримінальної справи?

Чи я правильно розумію, що замість приділення часу розблокуванню рішень МОЗу, які потрібні для запуску централізованих закупівель медичних препаратів, Ви витратили цей час на придумування підстав для кримінального переслідування?

Чи я правильно розумію, що в той час, коли більшість країн знаходиться в режимі карантину і мало не б'ються за необхідне обладнання та ліки, Ви вважаєте за допустиме витрачати час та ресурси на переслідування нелояльного керівника ДП, який посмів не взяти на роботу Вашого протеже?

Якщо я правильно розумію вищеописане, то це додаткові докази зловживання Вами владою, тобто злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України.
Так, Ви правильно зрозуміли, саме за цією статтею, я сподіваюсь, слідчі ДБР будуть Вас допитувати на підставі моєї відповідної заяви.

Щодо себе, то я приблизно розумію подальший перебіг подій - перекваліфікація мене зі свідка в підозрюваного, отримання співробітниками поліції дозволу на негласні слідчі дії, обшуки.
Усе це без конкретних результатів, але з активним медійним супроводом Вашими друзями. Після цього - моє звільнення, яке тоді виглядатиме перед суспільством як логічний та виправданий крок. Потім Ви зможете провести на цю посаду свого протеже.

Стосовно ж ініційованого Вами службового розслідування. Спростувати не вдалось, визнати помилку забракло мудрості, тож Ви вирішили діяти перевіреними методами.
Ми готові. Але чекаємо на офіційне повідомлення, а не допис на Фейсбук. Ми будемо публічно висвітлювати роботу цієї групи і закликаємо Міністерство охорони здоров’я також діяти прозоро і публічно.

Головне, щоб у результаті ініційованого розслідування Ви не вийшли на себе ж. На людину, яка дійсно заблокувала всі медичні закупівлі в Україні та наразила на небезпеку українських пацієнтів.

Пане Міністре, Іллє Миколайовичу, Хочу дещо у Вас уточнити. Чи я правильно тлумачу Ваші слова “будет по-другому” у...

Gepostet von Arsen Zhumadilov am Dienstag, 24. März 2020

закупівлі медицина бюджет кримінал скандал

Знак гривні
Знак гривні