Зеленського знову попереджають, що не можна йти на поступки Росії, особливо під час надзвичайних ситуацій

Чергові поступки Росії посилять кризу під час пандемії коронавірусу: звернення громадськості до президента України. Підписи всіх, хто на цей момент вже підтримав звернення, можна знайти на сторінці "Руху Опору Капітуляції" у ФБ.

Заява відкрита до підписів.

Для того, щоб підтримати (підписати) це звернення, надішліть на поштову скриньку: forcegap@pm.me лист, в якому вкажіть:
1. Ім'я та Прізвище підписанта.
2. Посаду та Організацію, яку підписант представляє.

Також, нагадаємо, що можна підтримати електронну петицію зі схожим змістом.


У засобах масової інформації з’явилися повідомлення про те, що влада планує запровадити на всій території України надзвичайний стан для боротьби з пандемією вірусу COVID-19. Ми вважаємо, що запровадження надзвичайного стану прийнятне за умови, що ці заходи відповідатимуть Конституції України і будуть супроводжуватися системним захистом українського суспільства від небезпечної недуги.

Ми застерігаємо владу від використання надзвичайного стану у політичних цілях, зокрема для капітулянтських поступок перед Росією та для переслідування опозиції. Такі дії влади неминуче спричинять масштабний протестний вибух. Як це вже було не раз, українські громадяни вийдуть на захист своєї держави, незважаючи на заборони та обмеження. Викликаний діями влади масовий протест ще більше поглибить кризу, зумовлену пандемією та неминучими економічними потрясіннями.

Найбільш зацікавленою в такому сценарії є Росія. Кремлівський режим обов’язково скористається нестабільністю в Україні.

Відповідальність за негативні наслідки такого розвитку подій нестиме персонально президент Зеленський.

У цей непростий час влада зобов’язана бути прикладом мудрості та виваженості. Вся країна має сконцентрувати свої зусилля на подолання трьох загроз: пандемія вірусу COVID-19, відсіч збройній агресії Росії та зменшення негативних наслідків від економічної кризи.

Необхідно категорично відмовитися від розгляду питань, а тим більше ухвалення рішень, які викликають масове суспільне несприйняття.

У зв’язку з цим, ми вимагаємо від президента Зеленського:

✔️ Зобов’язати Леоніда Кучму та Андрія Єрмака відкликати свої підписи під протоколом засідання Тристоронньої контактної групи, що відбулося у Мінську 11 березня 2020 року.
✔️ Заборонити українській делегації остаточно підписувати 25 березня 2020 року “Рішення Тристоронньої контактної групи про заснування Консультативної ради (робочої групи)”.
✔️ Негайно припинити будь-які переговори щодо створення так званої “Консультативної ради”, як такі що суперечать Конституції, законам та національним інтересам України.

Київ, 21 березня 2020 року

переговори мінськ поступки зеленський росія

Знак гривні
Знак гривні