Журналісти й волонтери випустили звернення до Зеленського проти легалізації бойовиків (ВІДЕО)

Патріоти Донбасу, зокрема журналісти, звільнені з полону, і волонтери, записали відеозвернення до президента Володимира Зеленського, в якому просять не включати до процесу перемовин у Мінську представників ОРДЛО.

Текст звернення опублікувало "Дзеркало тижня".

У відеозверненні с проханням не легітимізувати таким чином представників ОРДЛО, беруть участь вихідці з Донбасу:

Станіслав Асєєв журналіст, звільнений з полону донецьких бойовиків за обміном 2019 року;
Сергій Гармаш журналіст, головний редактор сайту "ОстріВ";
Ірина Довгань волонтерка з Ясинуватої, яку 2014 року на площі Донецька прив'язали до стовпа, обмотавши українським прапором з написом "Вона вбиває наших дітей";
Денис Казанський донецький блогер і журналіст;
Володимир Жемчугов учасник російсько-української війни, герой України, звільнений з полону терористів за обміном 2016 року;
Ігор Козловський учений, звільнений з полону за обміном 2017 року, член ініціативної групи "Першого грудня".

Асєєв порадив Зеленському визнати, що ця ідея включення терористів до переговорного процесу є помилковою.

"Це величезна політична помилка. Не тільки тому що наділяє суб’єктністю тих, хто її не має, і робить із Росії спостерігача, а не ворога, але й тому, що якщо це відбудеться, всі ті страждання, через які пройшли полонені, тисячі моїх земляків, будуть марними. Тож, шановний пане президенте, Володимир Олександрович, я вас дуже прошу не робіть цього", сказав колишній полонений.

Володимир Жемчугов також назвав те, що планується в Мінську, помилкою. "Помилка, яку зробили молдовани, коли сіли за стіл перемовин не з окупантом Росією, а з маріонетками, призначеними Кремлем. Виходить, що ми пішли захищати Україну, Донбас, але потрапивши в полон, ми її не захистили. Нас можуть обміняти на територіальну цілісність України, нашої Батьківщини", пояснив він.

тероризм луганщина війна донеччина

Знак гривні
Знак гривні