Флагман ВМС уперше у 2020 вийшов у море (ФОТО)

Флагман ВМС ЗС України фрегат «Гетьман Сагайдачний» (F130) вперше у 2020 році вийшов з головної бази флоту в Одесі та вирушив у відкрите море на навчання:

Перший у 2020 році вихід в море фрегату «Гетьман Сагайдачний» (F130) Фото: Думская/Сергій Смолєнцев

Вихід відбувся 25 лютого зранку, коли близько 9:30 він відійшов від причалу Практичної гавані. Його підстраховували буксири портового флоту «Сфінкс» та «Кентавр», - передає Український мілітарний портал.

В рамках навчань наш флагман зустрінеться з американським ракетним есмінцем USS Ross (DDG 71), що напередодні увійшов до Чорного моря, та два кораблі проведуть спільні морські маневри.

Також в ході першого у 2020 році виходу у море флагман ВМС ЗС України відпрацює “курсове завдання К-2” – підготовку корабля до бойового застосування з використанням озброєння.

Нагадаємо, що 10 липня 2019 року Росія через дії корабля Чорноморського флоту РФ “Сметливый” (870) вдалась до провокацій під час міжнародних військових навчань Sea Breeze 2019.

Тоді, незважаючи на прибережне повідомлення №0715/2019 для мореплавців щодо закриття району для проведення міжнародних навчань “Sea Breeze 2019”, корабель Чорноморського флоту РФ “Сметливый” (870) близько 8 години ранку 10.07.2019 зайшов у закритий для мореплавства район, де проводились практичні стрільби корабельної артилерії морського угрупування міжнародної коаліції, провокуючи на небезпечну ситуацію.

Корабель Чорноморського флоту Росії був опитаний саме фрегатом «Гетьман Сагайдачний» (F130) ВМС ЗС України відповідно до міжнародного протоколу, але зробив вигляд, що має “проблеми” зі зв’язком. Даний факт є черговою підставою для міжнародної спільноти не сприймати Російську Федерацію як прогнозованого суб’єкта міжнародного морського права, системні порушення якого стали головною ознакою поведінки Росії в Чорноморському та інших регіонах.

армія флот одеса одещина

Знак гривні
Знак гривні