ОНОВЛЕНО 14:37 В активістів Українського Кібер Альянсу відбуваються обшуки - нібито через Ґрету Тунберґ (ДОКУМЕНТ)

В Українському Кібер Альянсі заявили, що пов'язують обшуки у співзасновників громадської організації з тиском на активістів.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці Українського Кібер Альянсу у фейсбуці, яке цитує Цензор.

"Вранці 25 лютого у громадських активістів та співзасновників ГО "Український Кібер Альянс" Sean Brian Townsend (Шон Таунсенд), Олександра Галущенка та Андрія Перевезія проводяться обшуки за місцем їхньої реєстрації. Наразі ми не маємо більш детальної інформації щодо причини таких дій. Ми пов'язуємо такі дії Національної поліції України політичним тиском на наших активістів", - йдеться в повідомленні.

Ukrainian Cyber ​​Alliance - спільнота українських кіберактивістів з різних міст і куточків світу. Альянс створили в 2016 році, його мета - протистояти російській агресії в Україні.

Нагадаємо, в 2018 році спільнота кіберактивістів Ukrainian Cyber ​​Alliance (UCA) з нагоди Дня захисника України зламала близько 150 російських сайтів, розмістивши на них привітання для українських воїнів. Також у 2018 році активістам вдалося отримати доступ до листування і документів так званих "депутатів народної ради "ДНР".

У 2016 році українські хакери присвятили злам понад 15 сайтів російських пропагандистів Дню Конституції.

У 2017 році було оприлюднено документальний фільм про операцію Українського Кібер Альянсу.

Активісти з команди Український Кібер Альянс (UCA) відомі зламом листування з канцелярії помічника президента РФ Владислава Суркова.

ОНОВЛЕНО

В ухвалі суду сказано, що дозвіл на обшук у Києві по вулиці Наталії Ужвій 4-в надано у зв’язку з розслідуванням інциденту від 16 жовтня 2019 року, коли на табло "Міжнародного аеропорту Одеса" з’явилося фото дівчини з написом "Fuck you Greta", - передає УП.

ОНОВЛЕНО 14:37
Роман Бурко, один із координаторів спільноти ІнформНапалм заявляє, що активісти Ukrainian Cyber Alliance 100% не мають жодного відношення до інкримінованого їм зламу табло одеського аеропорту.

"Дуже добре знаю та неодноразово обговорював з активістами їхню позицію, що Альянс принципово ніколи за всі роки свого існування не зламав та не збирався ламати жодного ресурсу на території України, і тим більше об'єкта критичної інфраструктури. При цьому активісти UCA неодноразово вказували РНБО, СБУ та іншим державним установам на існуючі вразливості систем, не втручаючись в роботу цих систем. Тому ранкові обшуки є 100% політичним тиском, для якого використали привід з аеропортом", - стверджує він.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

суд репресії інтернет реванш

Знак гривні
Знак гривні