Впав черговий військовий літак виробництва Росії

За даними India Today, інцидент трапився в неділю, 23 лютого. Винищувач МіГ-29К ВМС російського виробництва індійських ВМС здійснював звичайний навчальний виліт. Повітряне судно зазнало аварії поблизу узбережжя Гоа.

Це четверта втрата МіГ-29К індійської морської авіації і третя втрата подібного літака в штаті Гоа за останні кілька років.

Перша подія, що призвела до списання МіГа, сталася 4 червня 2014 року. Коли індійський льотчик, що пілотував МіГ-29КУБ, зробив «жорстку посадку» на авіаносець «Викрамадитья», в результаті якої отримала пошкодження передня стійка шасі літака.

Друга подія, вже в штаті Гоа, трапилася 3 січня 2018 року. Тоді, під час зльоту з авіабази «Ханса», на винищувачі МіГ-29 виникла пожежа. Льотчик випустив гальмівний парашут і самостійно залишив літак, що викотився за межі злітно-посадкової смуги.

Третя пригода з МіГ-29К сталася 16 листопада 2019 року. Незабаром після вильоту для виконання навчально-тренувального польоту з авіабази «Ханса» зазнав аварії винищувач МіГ-29КУБ. Під час польоту в правий повітрозабірник винищувача потрапив птах, що викликало спалах двигуна і подальший крах.

Фото й відео попередніх індійських випадків - на Українському мілітарному порталі.

Загалом, це скидається на тенденцію:

В Єгипті через несправність упав уже другий із куплених у Росії винищувачів (ФОТО)

В Росії продовжують падати військові літаки. Цього разу Су-57

В Росії в один день упав військовий вертоліт і загорівся військовий корабель

Ту-22М3 здійснив аварійну посадку на грунт в Астраханській області в Росії через відмову двигуна

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

авіація індія катастрофа росія

Знак гривні
Знак гривні