У Данії відкривають школу біля природного заповідника (ФОТО, КАРТА)

Фасад будівлі виконано з металу, а внутрішні приміщення – з дерева.

У передмісті Копенгагена архітектори Lundgaard & Tranberg Arkitekter побудували школу округлої форми, з металевим фасадом та внутрішніми приміщеннями з дерева.

Поруч зі школою Kalvebod Fælled розташований однойменний природний заповідник. Будівля розмістилася буквально на його території – з вікон можна побачити поле та ставок.

Класні кімнати та громадські зони архітектори розмістили по периметру округлої будівлі. В центрі ж зробили атріум потрійної висоти зі спортивним залом. У всіх просторах в шаховому порядку встановили безліч маленьких вікон, які рівномірно пропускають денне світло.

Школа Kalvebod Fælled вдень ​​використовується за своїм прямим призначенням – як освітній заклад, а ввечері та вночі перетворюється на суспільний простір для занять спортом і проведення заходів.

Більшість кімнат багатофункціональні: гімназія для старших дітей займає лише центральні класи з першого до третього поверху. Діти початкових класів вчаться на нижніх рівнях, але в міру дорослішання поступово піднімаються вище. Старшокласники мають доступ до центральної тераси на даху.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

данія архітектура природа

Знак гривні
Знак гривні