Робот Boston Dynamics став рікшею (ФОТО, ВІДЕО)

Колишній ведучий культового телепроєкту «Руйнівники міфів» Адам Севідж створив стім-панк рикшу, яку може тягнути робот-собака від Boston Dynamics.

Таким чином Севідж придумав новий спосіб використання робота-собаки SPOT, - передає Хмарочос.

Робопса розробили, щоб проникати в небезпечні для людини локації. Наприклад, він може перевіряти важкодоступні місця витоку газу або інших небезпечних речовин.

В рамках експерименту Севідж розробив рикшу за власним дизайном. Спочатку він хотів відтворити класичний індійський возик, але потім, зміксувавши стиль вікторіанської карети та гладіаторської колісниці, створив рикшу в стилі стім-панк.

Розробка дизайну та виготовлення возика тривали п’ять днів. Щоб допомогти робопсу тягти рикшу, у Boston Dynamics додали на ‎спину робота спеціальне кріплення.

Boston Dynamics – це американська інженерна компанія, яка займається розробками в галузі штучного інтелекту та робототехніки. Вона відома своїми розробками для військових потреб.

Ще одним відомим проєктом від Boston Dynamics є людиноподібний робот ATLAS. З 2013 року компанія належить корпорації Google.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

технології гумор

Знак гривні
Знак гривні