Ц

Цифри тижня: міжнародні резерви, автовиробництво, середній клас

У черговому випуску рубрики "Цифри тижня": у червні українські автозаводи покращили показники виробництва; міжнародні валютні резерви зросли; середній клас у країні скорочується.

Графіка: Андрій Газін




Компанія TNS спільно з Інститутом соціології АНУ розробили власну методику вивчення середнього класу в Україні, оскільки жодна західна методика, на думку компанії, не може бути застосована до українських реалій. У межах цієї методики виділяються чотири прошарки населення за позицією у "статусно-споживчій ієрархії".

1. Вищий середній прошарок - аналог західного "середнього класу".

2. Середній прошарок - близький до "середнього класу" прошарок суспільства, котрий, однак, за своїм соціальним та матеріальним становищем не досяг необхідних параметрів.

3. Нижчий середній прошарок - найбільш численний прошарок суспільства. Він об'єднує людей, котрим можна приписати більшість характеристик, що зустрічаються у суспільстві. Водночас жодна з цих характеристик не є домінантною.

4. Прошарок нижче середнього - представлений соціально-незахищеною частиною суспільства (робітниками, пенсіонерами, безробітними).

статистика цифри тижня міжнародні резерви середній клас автомобілі

Знак гривні
Знак гривні