Ч

Чернігів. Карта обстрілів і пожеж

30 березня в мами був ювілей, тато готував подарунок: настільний теніс на дачі. В Ясногородці. Не склалося, цього року найкращим подарунком став дзвінок з незнайомого номера – телефонувала Люда, мамина подруга з Чернігова, яка вже 17 днів не виходила на зв’язок. У Люди немає електрики й води, вона позичила мобільний у сусідки, бо ж ювілей, треба привітати.

Почала бадьоро: здоров’я, щастя, перемоги, а під кінець розплакалася. Розповіла про день, в який ніяк не могла поїсти, бо щойно повернеться з підвалу, як знову повітряна тривога, і треба йти назад. Коли надвечір голод переміг страх і вона залишилася у квартирі, то побачила за вікном стіну з вогню. Просила молитися за них.

4-го квітня глава Чернігівської облдержадміністрації В’ячеслав Чаус заявив, що російські війська вже залишили околиці Чернігова, а з міста організували відносно безпечний маршрут для гуманітарної допомоги та евакуації. З Людою все ще немає зв’язку.

Чернігів
Чернігів

Нижче у фотогалереї – пожежі в Чернігові, які виникли після обстрілів. Зазначимо, що не всі обстріли спричиняють пожежі. Також на супутникових знімках видно не усі руйнування, адже будинок може не мати стін усередині, але із космосу видаватися цілим.

супутник руйнування чернігів

Знак гривні
Знак гривні