ШтрафиUA розповіли, як полегшити і зберегти життя водіям

Майже рік працює сервіс «ШтрафиUA», який допомогає водіям легко сплачувати за порушення правил дорожнього руху й отримувати інформацію про погашення штрафів. Завдяки цьому відбувається надходження коштів до
держбюджету: за рік роботи через додаток «ШтрафиUA» було сплачено більше 1 млн. грн.

Результати роботи ШтрафиUA

Зараз розробники планують рухатися далі – змінювати ситуацію на дорогах. За останні півтора року у ДТП травмувались 54 тис. людей, це майже ціле місто районного значення. Дані не можуть залишити байдужим. Команда проекту працює над тим, щоб вплинути на культуру водіння за допомогою технічного рішення, яке збереже не тільки гроші водіїв, але й людські життя.

«ШтрафиUA» розробляють оновлення додатку, яке дасть змогу проаналізувати індивідуальний стиль водіння користувача! Водію буде надаватися особистий рейтинг і рекомендації, як цей рейтинг підвищити. Тобто, якщо їздиш акуратно – маєш високий рейтинг, який дасть доступ до бонусів, наприклад, знижки на придбання страхового поліса і тощо. Усвідомлення небезпечної манери водіння може стати поштовхом керувати авто більш безпечно.

Розробники планують отримати від МВС деперсоналізовану інформацію про порушення правил дорожнього руху для роботи сервісу з онлайн-перевірки штрафів. Також планується співробітництво з базою Моторно-транспортного страхового бюро України.

Команда ШтрафиUA

Зараз стартапу потрібна допомога у взаємодії з державою щоб розширити проект «ШтрафиUA»: онлайн перевірка штрафів, придбання електронних полісів, моніторинг стилю водіння. Мета – надавати водіям України комплексний такорисний сервіс інформаційної та технічнї підтримки, орієнтований на клієнтів. Оскільки МВС поки не відкрив дані про штрафи та правопорушення на дорозі, команда проекту створила відповідну петицію. Ваш підпис допоможе прискорити запуск функції онлайн перевіркии штрафів!

Проект «ШтрафиUA» – фіналіст конкурсу стартапів на основі відкритих даних Open Data Challenge . Із 170 заявок була відібрана десятка кращих команд, які проходять програму підготовки в 1991 Open Data Incubator, а у фіналі змагатимуться за призовий фонд в 1,5 млн грн. Усі проекти варті уваги громадськості, багато з них вже досить зрілі. Ми публікуємо опис проектів і будемо раді зворотньому зв’язку – аби стартапери могли допрацювати свої ідеї перед виходом у світ.

Блог: Open Data Challenge штрафи OpenDataChallenge ДТП open data відкриті дані

Знак гривні
Знак гривні