Українці в контексті великого переселення європейських народів

До всіх бажаючих переїхати у Європу в пошуках кращої долі прохання не турбуватись.
Спрощення в’їзду українців до союзних держав слід чекати не раніше 2016 року. Принаймні, із останніх заяв голови представництва Європейської Комісії в Україні Яна Томбінського зрозуміло, що у травні на саміті "Східного партнерства" ми точно не отримаємо безвізового режиму.

Між тим, через масштабну катастрофу 19 квітня 2015 року, жертвами якої стали сотні нелегалів із Африки, можна очікувати, що ЄС дедалі більше закриватиметься від мігрантів із зовні. Одночасна і нагла загибель у Середземному морі невдалих переселенців, наводить на думку, що всі вони намагалися дістатися омріяних берегів під моторошним гаслом "Європа або смерть!"

Отже, #datablog припускає, що в майбутньому міграційна політика Брюсселя стане жорсткішою. Звісно, жодні нововведення не обмежуватимуть свободу руху самих європейців. За статистикою Світового банку в 2010 році кількість внутрішньо переміщених громадян між європейськими країнами досягла 35% загальної кількості мігрантів в ЄС.

Куди і звідки переїжджають європейці, чи є залежність між економічними показниками країн та напрямами міграції, і на що розраховують українці в Європі? - #datablog пропонує спробувати розібратися самостійно за допомогою інтерактивного проекту "Українці в контексті великого переселення європейських народів".

Великого переселення європейців

Блог: woldemar_g datablog міграція україна Європа

Знак гривні
Знак гривні