Аварійна безпека

З огляду на протестні події, можливі провокації і через неймовірне хвилювання автора за безпеку всіх протестуючих - нижче викладений простий спосіб, який цю безпеку можна посилити.

ЛИШІТЬ АВТО НА ДОРОЗІ, УВІМКНУВШИ "АВАРІЙНУ ЗУПИНКУ", І ЙДІТЬ НА МАЙДАН.

Так твориться революція

Не хвилюйтесь, все не так безглуздо, як здається на перший погляд.

1. Законність.
3-4 машини нічого не змінять, і їх евакуюють, але при масовому залишенні машин жодна евакуація буде неможлива, а законність методу зростатиме з кожною новою машиною (ті що в центрі, будуть абсолютно законно знерушені тими, що з краю). Але я кажу про масовість - 100-300 авто в центрі щонайменше.

2. Навіщо це?
Є такий вислів - "no turning back point". Це він і є. Хочете добитись мети - вимагайте радикально, годі гратись. Уявіть, що на таких вулицях, як Банкова, Інститутська чи Грушевського, буде повністю паралізований рух. Але не ДАІ, а десятками пустих авто, які безпомічно блимають "аварійками". Ефект буде приголомшливий - легально паралізується центр міста. Паралізується громадянами. І розблокувати його можна буде лише за їх же бажанням.

3. Стратегічний і психологічний ефект.
Стратегічно - Беркуту і іншим діячам доведеться діставатись центру пішки чи на метро (виходити знизу вверх). Жодні автозаки не проїдуть, відповідно - або без затримань, або ведіть затриманих через весь натовп і побачите чим це кіньчиться. Жодних авто для "встановлення огорожі ялинки".
Ідеологічно - якщо закони не будуть прийняті - авто лишаються до п'ятниці. Це, що не кажіть, набагато ефективніший важель впливу у будь-яких переговорах. Депутати можуть сісти на велосипеди - заодно відчують себе європейцями.

4. "Але ж це заважатиме іншим водіям, які не хочуть протестувати? Буде колапс!"
А я не хочу далі жити в такому лайні! У нас з 91 колапс всюди, і нічого. Протест - справа диспозитивна, але коли питання стоїть вже настільки критично, то суспільство поляризується, і вже пробачте. Якщо люди солідарні - воні зрозуміють, і проведуть цей тиждень на ногах, покращуючи власне здоров'я. Якщо ні - тоді взагалі про що мова?

5. Швидкі
Я знаю, що це важливо, але під час минулорічного снігопаду, що паралізував весь Київ, влада найбільш переймалась дорогою на Межигірря, а лікарні розчищали громадські активісти. Навіть 100 знерушених машин завжди можна посунути так, щоб утворилася "колія".

А взагалі - ми живемо в історичні часи, тому варто дочекатися наступного історичного засідання ВР, історично увімкнути "аварійну безпеку" і чекати на історичний закон, який дозволить історично асоціюватися з ЄС.
А ще - набрати яєць і вітати "пішоходні кортежі" регіоналів.

Блог: Семен Запобіжник асоціація безпека україна політика Євромайдан майдан

Знак гривні
Знак гривні