«Ніжинський Лозінській» не визнає своєї вини

Підозрюваний у вбивстві депутат від ВО «Батьківщина» стверджує, що не вбивав свою коханку

26 жовтня оболонський районний суд міста Києва провів чергове судове засідання по підозрі 26 річного депутата Ніжинської міської ради Максима Багрінцева у вбивстві 51 річної жінки.
На цьому засідання відбувався допит підсудного депутата. Під час показів Багрінцев від визнання вини раптом відмовився. Він заявив, що є ніким іншим як жертвою політичної провокації українських спецслужб, і це безпосередньо пов’язане з кримінальною справою колишнього ніжинського мера Приходька, якого у листопаді 2012 засудили за хабар.
За словами підозрюваного у вбивстві депутата, неприємності у нього почалися після того, як він у судах почав свідчити на користь ніжинського мера. Відразу варто відзначити, що суди до показів такого свідка віднеслися критично.
Далі Багрінцев заявив, що його раніше взагалі змушували вбити ніжинського мера і навіть давали йому гвинтівку та патрони для тренування. При цьому відбувалося все це напередодні виголошення вироку самому Приходьку. Підприємливий мер-хабарник тоді просив відправити справу на додаткове розслідування у зв’язку з заявою підозрюваного у вбивстві жінки Багрінцева.
Крім того, у своїх показах «ніжинський Лозінський» розповів про обшуки, які нібито у його помешканні проводили представники обласної прокуратури. Такі дії правоохоронців Багрінцев вважає тиском та розплатою за те, що він був захисником ніжинського мера Михайла Приходька.
Своє визнання вини на етапі досудового слідства депутат пояснив тим, що його залякали працівники міліції. Багрінцев сказав, що йому погрожували підкинути наркотики, якщо він не визнає вину.
Загалом, як і на попередніх засіданнях, підозрюваний демонстрував явні елементи неповаги до суду і не вважав за потрібне навіть вставати, коли до нього зверталися представники Феміди.
Нагадаємо, що на попередньому судовому засіданні Багрінцев заперечив проти присутності журналістів, оскільки, за його словами, саме вони винуваті в тому, що він зараз знаходиться за гратами.
Підозрюваний депутат твердив, що розголошені під час судових засідань обставини нанесуть непоправних збитків його честі, гідності, діловій репутації перед ніжинськими виборцями та колегами депутатами.
Наступні судові засідання плануються провести 3 та 10 жовтня.

Блог: Bilousenko вбивство Багрінцев опозиція депутат київ

Знак гривні
Знак гривні