Суд над «ніжинським Лозинським»

12 вересня пройде попереднє судове засідання над ніжинським депутатом Багрінцевим
В кінці травня депутата ніжинської міської ради Максима Багрінцева співробітниками столичного МВС було заарештовано за підозрою у навмисному вбивстві 18 травня у Києві.
Депутат вчинив кримінальне правопорушення в Оболонському районі столиці, де в одній з квартир сусіди знайшли тіло 51-річної Наталії Ковалевської. Як показала медична експертиза, мати двох неповнолітніх дітей загинула внаслідок переломів кісток черепа.
За інформацією правоохоронців, депутат більше року мав близькі стосунки зі своєї жертвою. Як свідчить слідство, скоріш за все, приводом для вбивства стали ревнощі, що переросли в бійку.
Раніше інтернет сайтом ПІК повідомлялося про те, що в рамках досудового слідства проведені і отримані результати 85 експертиз. Також допитані 47 свідків, проведено 5 одночасних допитів свідків і підозрюваного, проведено відтворення обставин події за участю судово-медичного експерта, під час якого підозрюваний детально розповів про обставини скоєного ним злочину.
Наразі кримінальне провадження передано до Оболонського районного суду міста Києва. 12 вересня о 14:30 колегія суддів у складі В.Є, Літвінова, Т.В. Андрейчук, А.М. Майбоженка розпочнуть розгляд справи № 756/12596/13-к за підозрою депутата Багрінцева у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 115 КК України.
Нагадаємо, що підозрюваний був обраний депутатом за партійним спискам ВО «Батьківщина». Але через співпрацю з ніжинським екс-мером хабарником Приходьком у березні цього року його було виключено з лав опозиційної сили.
Проте народний депутат Олег Ляшко, який особисто контролює перебіг кримінального провадження, відкрито заявив про те, що «Батьківщина» відверто сфальсифікувала документи про виключення Багрніцева.
У самій партії закликають на потребі проведення об’єктивного судового та досудового слідства.
Та чи вистачить мужності у керівників партії, котра привела цього нелюда до влади, публічно вибачитися перед суспільством ? Відповідь однозначна – «Ні». Гадаю, що жоден із керівників «Батьківщини» навіть не зверне уваги на цей судовий процес.
Адже їх зовсім не цікавлять долі двох неповнолітніх дітей, які залишилися сиротами, ні законний вирок по цій кримінальній справі.

Блог: Bilousenko бют Багрінцев опозиція Батьківщина вбивство депутат

Знак гривні
Знак гривні