"Черный пес Петербург" пробіг Україною

Він залишив свої "сольні" сліди в Одесі, Вінниці, Києві, а потім повернувся на "Родіну"...

Юрій Шевчук за підтримки "ДДТ" виступав з акустичною програмою "Сольник". Співав пісень, читав вірші, спілкувався з аудиторією, ділився з публікою своїми роздумами про життя-буття.

На концертах відомого рок-музиканта, здавна шанованого мною - ще зі шкільної пори, я не був. Не мав можливості послухати його живцем, як і поспілкуватися з ним на прес-конференції, якщо співак її проводив.

Але якби мав можливість поставити запитання, то воно б було наступним. Скоріше, нагадувало б таке собі звернення:

- Шановний пане Юрію, Ви є суспільно-знаковою людиною, музикантом з чіткою громадянською позицією, різко опозиційною до тоталітарної нечисті, яка накрила Вашу Родіну, ту, що "хоть и не красавица, а она нам нравится", ту, що, як ви співаєте, "к сволочи доверчива".

Ви активно і принципово підтримуєте демократичний рух, виступаєте на "Днях гніву", що проводяться "Іншою Росією".

Одначе в 2008 році Ви взяли участь в концертному турі, освяченому Російською православною церквою та... Партією регіонів. Він проводився з нагоди 1020- ліття Хрещення Київської Русі.

Ось як про цю подію сповіщає Вікіпедія на присвяченій Вам сторінці у розділі "Юрий Шевчук и Русская православная церковь":

"С 29-го апреля по 29-ое мая 2008 года прошёл Всеукраинский концертный тур, приуроченный к празднованию 1020-летия Крещения Руси, охвативший 18 городов страны, от запада к востоку. В миссионерском туре принимали участие группы: «С. К. А. Й.» (Тернополь), «Братья Карамазовы» (Киев) и «ДДТ» (Санкт-Петербург), а также священнослужители и богословы. Всю поездку музыкантов сопровождает диакон Андрей Кураев, чьи выступления можно услышать в каждом городе как на концертах, так и на его собственных лекциях.

Деятельность музыкантов была высоко оценена митрополитом Киевским и всея Украины Владимиром, который наградил участников миссионерского рок-тура орденами Украинской православной церкви «1020 лет Крещения Киевской Руси»."

Ви разом з іншими російськими і українськими виконавцями виступали перед публікою з партійною символікою ПР, під біло-блакитними прапорами, а одіозні священники РПЦ, на зразок діакона-конферанс'є Андрія Кураєва, у своїх проповідях зі сцени нав'язували Україні чужий і ворожий для неї "Рускій мир".

Цей захід попри декларовану православну тематику і популяризацію загальнолюдських, християнських цінностей, отримав чітке політичне й ідеологічне забарвлення. Він був використаний у своїх цілях страшною для України "біло-блакитною" ордою.

Політична сила, очільником якої на той час був ще кандидат в президенти України, а нині глава держави - людина з кримінальним минулим Віктор Янукович - має не лише яскраво виражену проросійську, антиукраїнську, але й антидемократичну, авторитарну спрямованість.

Все це підтверджує і нинішня політика нової влади. Вона встановлює в Україні російську модель керованої демократії, на російський манер придушує свободу слова і мирних зібрань в Україні, утискає опозицію в тому числі застосовуючи кримінальні переслідування.

Вона розвертає країну у совкове минуле, енкаведизує її, відроджуює тут сталінізм. Тобто переносить сюди всю ту гниль, від якої страждаєте у себе на батьківщині Ви та інші прихильники руху незгодних з медвєпутінським режимом.

Влада Януковича хоче знищити Українську церкву, замінивши її, на догоду кремлівському попу Кирилу Гундяєву, московським патріархатом та зробити "рускоє православіє" державною релігією в Україні.

Ми, українці, здобули свою СВОБОДУ на Майдані, де також були дуже раді бачити і Вас. Нині ж януковичі щосили душать її, катуюючи і розпинаючи все українське, а з тим і демократію, віддаляючи Україну від цивілізації. В тому числі і Християнської.

Тепер у нас тут, завдяки ставшому президентом зеку-рецидивісту, як і у Вас в Росії "Черные фары у соседних, ворот/ Лики, наручники, порваный рот".

Чи не усвідомлюєте Ви, пане Юрію, що своєю участю в цьому місіонерському турі мимоволі сприяли насадженню в Україні російського тоталітаризму та нищенню українських цінностей, зокрема - Церкви? Чи не відчуваєте свою відповідальність за це, як людина, рок-музикант, як громадянин і патріот Росії - демократичної, свободної країни, яку ви прагнете.

Все це ані трохи не зменшує моєі щирої симпатії до Вашої творчості, але, все ж таки, залишає на душі дуже неприємний осад.

Р.S: Відправив цей текст електронною поштою на сайт гурту ДДТ. Звісно, українською мовою. Я ж його пісні російською слухаю - без проблем. А якщо він мені як росіянин (мама - татарка, батько - українець) - брат, то, думаю, має зрозуміти, правда?

"Черные фары у соседних ворот,
Лики, наручники, порванный рот.
Сколько раз, покатившись, моя голова
С переполненной плахи летела сюда, где

Родина!
Еду я на родину,
Пусть кричат - уродина,
А она нам нравится,
Хоть и не красавица,
К сволочи доверчива,
Ну, а к нам - тра-ля-ля-ля..."

Блог: Олексій Мазур Українська Церква місіонерський тур "Сольник" янукович "Черный пес Петербург" Юрій Шевчук ДДТ майдан рпц московський патріархат партія регіонів православ'я

Знак гривні
Знак гривні