Євробачення: в Європу - знову через «*опу», або Скільки разів "смайл" не співай - від того веселіше не стане...

Оце так влада прийшла, ну «стабіли», причому повні - все через «*опу» роблять: що закони приймають, що кодекси розробляють, що пісенні конкурси проводять. Ні на що не здатні. Абсолютні нулі!

Казали нам, що нове керівництво Першого національного – супер-професіонали, топ-менеджери найвищого ґатунку взагалі і зокрема (а то й в першу чергу!) у проведенні національного відбору на Євробачення. Мовляв, самі давно у сфері шоу-бізнесу і розважального телемовлення працюють, відтак знаються на шоу, на їхній організації, телезйомках та інших, так би мовити, супутніх копіткому процесу речах.

При цьому наголошували, що за колишнього керівника НТКУ - Ілащука – все було нечесно, не по правилах, суцільні махінації, а от тепер вже все буде як треба , зразково-показово, «без сучка, без задоринки».

Ага... Щас! Ці хвальні бенкендорфи-арфуши вже другий рік поспіль провести конкурс не можуть! Кожного разу дійство перетворюється на суцільні фарс і комедію! Як не одна афера, так інша! Сором і ганьба! А разом із собою і Україну на посміховисько перетворюють!

У четвер, 3 березня знову будуть переспівувати. Причому лише три найрейтинговіші учасниці. А чому не всі? Якщо правила голосування були не ті, то чому тоді всім не переспівати! Чому не допускається, що за нової справедливої, наскільки це взагалі може бути на НТКУ за нинішнього керівництва, системи sms-голосування (один номер - один голос, а не безліч, як раніше), не зможуть здобути успіх інші конкурсанти?

Оце так команда… Та пішли б уже… Самі… Ну не виходить в них нічого, окрім русифікації державного каналу. Ні на що більше, окрім як деукраїнізації національного телепростору не спроможні.

До речі, чи звернули ви увагу на те, що з шести представлених на конкурсі ведучих - чотирьох на сцені включно з Шустером, які відкривали національний відбір, та ще двох за лаштунками - українською володіла лише одна. На УКРАЇНСЬКОМУ відборі Євробачення, що йде в ефірі Першого Національного - не чути української мови!

Серед членів жюрі - Єгор Бенкендорф, Валід Арфуш, Ян Табачник. На сцені - Савік Шустер, Гайтана. Нічого не скажеш: дуже українське, дуже жюрі і ведучі. За всіма параметрами. А пісні конкурсантів були, в основному, або англо-, або російськомовні. Українську ж вигнали геть! Вона не те що не пройшла відбір, її туди просто не допустили.

"Браво", Перший національний під керівництвом Бенкендорфа-Арфуша! "Молодці" хлопці! Із покладеними на них завданням з деукраїнізації ефіру впоралися на всі сто!

Що ще привернуло увагу - наднизька якість ведення шоу. Окрім "чомусь" всюдисутнього і всемогутнього на українському тедлебаченні Савіка Шустера, ніхто не знав, що і коли казати. Зовсім не відчувалося навіть натяку на якусь підготовку до заходу, не кажучи вже про його репетицію.

Складалося враження, що ведучі щойно зайшли в студію, випадково проходячи вулицею повз будівлю НТКУ. А за кілька хвилин до прямого ефіру їм вперше в загальних рисах розповіли, що тут відбуватиметься та роздали нашвидкоруч написані тексти.

Жалюгідним вийшло видовище. Огидно було дивитися на те, як. "арфуши рулять".

До речі, сьогодні стало відомо, що Джамала прийняла рішення про відмову від участі в повторному фіналі. Скільки вона не співала "смайл", а веселіше від того ні їй, ні всім іншим, в підсумку, так і не стало.

Блог: Олексій Мазур Перший Національний Євробачення Єгор Бєнкєндорф національний відбір Валід Арфуш

Знак гривні
Знак гривні