Лвів'яни вчора не лише провели мітинг, але й прийняли резолюцію

Це все ще не Дж Вашінгтон, але вже близько: звернення підприємницької громади, профспілок та молодіжних організацій.

---

Львів, 15 листопада, мітинг на проспекті Свободи

Присутні 5 тисяч осіб

Підприємцям України, робітникам та службовцям, пенсіонерам, молоді

Ми, учасники мітингу, єдині у тому, що наше українське суспільство розвивається у напрямку не до людини, її потреб, а в інтересах незначної групи осіб, що силою обставин здобула владу, підприємства, земельні ресурси. Свідченням цього є чи не найбільша в Європі різниця між доходами найбагатших та найбідніших верств населення.

Це не є суспільство європейського типу і це нас усіх – підприємців, працівників компаній, вчителів, лікарів, шахтарів, пенсіонерів задовольнити, очевидно, не може.

Проти чого ми протестуємо:

- Розрекламований на телевізійних каналах Податковий кодекс – це фактичне знищення більш – менш оплачуваних, створених без жодної допомоги держави 8 – 9 мільйонів робочих місць.

- Аморальний проект Трудового Кодексу, який вартувало б назвати «Звід правил кріпосного права». Згідно із ст. 13, працедавець самостійно регулює відносини з працівниками згідно з внутрішніми правилами. В цьому випадку хитка рівновага захисту працівників від свавілля працедавця зникає остаточно. Профспілки, що не належать до лояльних, фактично вилучаються з процесу соціальних взаємовідносин.

Для отримання податковою адміністрацією безмежного контролю над бізнесом 7 липня цього року було проведено зміни до кодексу адміністративного судочинства. Згідно із статтею 171-2, суб’єкти підприємницької діяльності вже не зможуть скористатись конституційним правом на апеляцію неправомірного рішення суб’єктів владних повноважень, оскільки «Рішення місцевого загального суду... є остаточним і оскарженню не підлягає»

Порозуміння між бізнесом та профспілками практично знайдено. Ми загалом вимагаємо і прагнемо нормальних законодавчо оформлених умов праці, правил бізнесу, наявності адекватних організацій захисту інтересів груп населення у суспільстві.

Очевидно, що одна з найбільш чисельних груп населення, а саме пенсіонери є надзвичайно важливою у процесі будь-якого реформування у державі.

Саме пенсіонери як частина суспільства якою постійно маніпулюють може сказати своє вагоме слово щодо процесів руйнування бюджету. Саме пенсіонер є найбільш очевидним захисником малого бізнесу, який намагається вижити.

Традиція пенсій на межі людського виживання протягом десятків років переконує людину похилого віку, що система не є життєздатною і потребує реформування.

Необхідне спільне розуміння, бачення інструментів виходу суспільства з патової ситуації, яку створила влада. Кредити МВФ ситуації не вирішують. Має бути нова якість владних структур, підходів до організації бізнесу, повноцінне функціонування профспілкового руху, пенсійна реформа з врахуванням інтересів усіх сторін, справедливий розподіл пенсійних коштів, а не диференціація пенсій у десятки, сотні разів.

І тут на зміну кабальній Генеральній угоді між придворними профспілками, придворними асоціаціями бізнесу та урядом має прийти на базі спільних цінностей неформальна угода про взаємодопомогу в умовах кризи між ветеранськими організаціями, малим та середнім бізнесом та незалежними профспілками.

Ми проти принципу влади «розділяй і владарюй», маніпулювання громадською думкою та виставляння бізнесу як ворогів пенсіонерів та бюджетників.

Насправді у нас проблема в політеліті, яка грабує всіх: і бізнес, і робітників, і службовців, і ветеранів, і інші верстви.

Загроза національній безпеці полягає перш за все у знищенні вітчизняного підприємця як основи середнього класу.

Ми за справедливу пенсійну реформу, посильні податки та цивілізовані відносини між всіма верствами населення. Ми - єдине ціле: бізнесу потрібні висококваліфіковані робітники, робітникам потрібні робочі місця і достойна зарплата. Пенсіонер заслуговує на достойну пенсію, а не виплати на виживання, як це відбувається вже два десятки років.

Економіку потрібно розумно реформувати, а не переливати кошти з дірявих відер у ще більш діряві відра. Ми за справжні реформи, а не перетворення бідних у ще бідніших, а багатших у ще багатших.

Ми закликаємо суспільство України до єдності.

Блог: Суворий Адмін маніфест протест

Знак гривні
Знак гривні