Антинародна влада стає вже ну зовсім антинародною

Учора (30 вересня) стало відомо, що затримано керівника Львівської обласної виборчої комісії Ігоря Кравчука. Затримання (як і всі голосні затримання останнього часу ) здійснила СБУ (про поточну роль СБУ - окремо).

Найбільш цікавим для мене є не сам факт затримання. Скоріш за все, справа сфабрикована СБУшниками, для того щоб допомогти на місцевих виборах тим, хто йде від влади. Однак я зараз не про це, а про деталь на яку, можливо, не всі звернули увагу.

Голову ОВК взяли за те, що він давав хабар. Наголошу ще раз - не брав, а давав. Дотепер, наскільки мені відомо, (час від часу) затримували за те, що хабарі брали. Те, що зробили сбушники у Львові - кричуще порушення неписаної суспільної угоди - судити можна тільки тих, хто бере хабарі - і то нечасто. А тих, хто дає - не можна навіть засуджувати з точки зору побутової моралі.

Так що варто говорити про цей і подібні випадки всюди, де можна. Влада робить себе нелегітимною не лише завдяки рішенню КС і порушення формальних норм права. У цьому випадку вона зазіхнула на щось значно більше - на уявлення людей, що правильно, а що ні.

В свою чергу, людям, які дають хабарі, необхідно пояснювати - тепер вас будуть ще й саджати!

Тобто іще раз: мало того, що ваші хабарі йдуть на те, щоб захистити від покарання мажора, який вас зіб"є на переході;
мало того що ваші хабарі ідуть на підтримку судів, що в будь-який момент можуть відібрати у вас будь-яку вашу власність
- тепер за ваші гроші, які ви витрачаєте щоб дати хабар, вас же й посадять!

Блог: Суворий Адмін мезозой

Знак гривні
Знак гривні