Як Росія систематично вивозить і грабує окуповані частини Донбасу - а потім перепродує через Білорусь нам-таки (РОЗСЛІДУВАННЯ)

Те, що почалося як "безпрєдєл" у 2014-15 роках, тепер вийшло на системний рівень - через скуповування краденого та розпил промислових підприємств. Фактично, окупований Донбас "вивозять" у Росію цілими поїздами.

Команда інфо-волонтерів проекту "Інфорпост" новим журналістським розслідуванням детально показала, як працює схема розграбування Донбасу і легалізації краденого російськими окупантами на державному рівні.

Росія, немов фокусник Копперфільд, показує у себе вагони, яких там насправді немає, адже в цей час вони завантажуються награбованим в ОРДЛО.

Перша частина розслідування описує, як вагони з контрабандою надходять на прикордонну станцію Успенська в Ростовській області РФ, де формально затримуються, розвантажуються і завантажуються (при тому, що навантажувальні потужності на ст. Успенська відсутні). Усе це робиться через фірми втеклого младоолігарха Курченка.

У другій частині довели, що вагони з вищеописаними ознаками перебувають саме на окупованій території Донецької області. На відеозаписах, знятих у липні-серпні 2019 року, російські вагони йдуть в одних складах з українськими вагонами, які залишилися в ОРДО після початку бойових дій.

Тепер українські вагони ходять на окупованих територіях у складі поїздів Російської залізниці:

Далі, третя частина розслідування показує, як без жодних інвестицій і внесків Росія вивозить товари з окупованого Донбасу.

В Росію вивозяться вугілля, сталь, прокат.

Більшість російських компаній з указаних у розслідуванні не перебувають під санкціями України або Євросоюзу.

Росія заявляє про "громадянську війну" в Україні та продовжує вивозити сталь і вугілля з окупованої території.

Україна заявляє про російську агресію, але продовжує закуповувати російське вугілля, завозячи його через Білорусь.

Детально читайте за трьома посиланнями: перша частина, друга частина, третя частина розслідування

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

донеччина кримінал росія луганщина окупація

Знак гривні
Знак гривні