Джерелом коронавірусу Ухань може бути тварина панголін, яку використовує традиційна китайська медицина (ФОТО)

Дослідники з університету Гуанчжоу на основі генетичного порівняння коронавірусів заявляють, що джерелом спалаху нинішнього коронавірусу в Ухані, скоріше за все, є панголіни - реліктові плацентарні ссавці, які часто використовуються у традиційній китайській медицині:

Станом на 10 лютого кількість загиблих від нового коронавірусу, який називається nCoV-2019, перевищила 900 людей, і таким чином є значно більшою за досі найвідоміший вірус SARS, який у 2002-2003 роках також з'явився в Китаї та вбив 774 людей.

Панголіни є потенційним тваринним джерелом спалаху коронавірусу. Як відомо, значна частина людських хвороб історично і в наш час походить від тварин.

Науковці Shen Yongyi та Xiao Lihua генетично порівняли коронавіруси з цих тварин та коронавіруси, виявлені у людей, уражених нинішнім спалахом. Спершу науковці вважали, що nCoV-2019 міг перейти на людей від кажанів - але схожість із коронавірусом панголінів здається більшою. Втім, це наразі попередні висновки.

Детальніше в Nature (англійською)

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

Китай катастрофа медицина

Знак гривні
Знак гривні