Російська окупаційна влада утримує 64-річну мешканку Севастополя за державну зраду (ФОТО)

Лефортовський суд Москви продовжив арешт мешканці окупованого Севастополя Галині Довгополій, яку затримали “за держзраду”. Галина Довгопола залишиться під вартою до 27 квітня.

В суді не уточнюють причин затримання мешканки Севастополя, посилаючись на гриф “секретно”, - передає Український мілітарний портал.

Втім, 29 листопада 2019 року з’явилась інформація від Федеральної Служби Безпеки, що в Севастополі затримали місцеву мешканку, “яка була завербована українськими спецслужбами та за завданням Головного управління розвідки Міністерства оборони України цілеспрямованого здійснювала збір секретних даних військового характеру”.

Раніше у ЗМІ з’явилась інформація, що в листопаді 2019 року співробітниками російських спецслужб була затримана 64-річна мешканка Севастополя.

27 листопада 2019 року суд в анексованому Севастополі виніс рішення про утримання Галини Довгополої під вартою терміном на 2 місяці. Після чого її було доставлено в один зі слідчих ізоляторів у Москві.

У травні 2014 року Галина Довгопола розказала про життя в Криму після окупації українському виданню “Гордон” у матеріалі “Сопливые” истории бывших крымчан”. Вона розповіла про побут після приходу окупаційної адміністрації, зокрема, про малий рівень доходу, відсутність відпочивальників та збільшення цін. Ймовірно, це й стало причиною репресій проти пенсіонерки через п’ять з половиною років.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

крим росія окупація анексія репресії

Знак гривні
Знак гривні