Як на Донбасі тренувалися вогнеметники (ВІДЕО)

В районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі провели практичні тренування військовослужбовці-вогнеметники. Заняття відбулися на одному з полігонів неподалік лінії зіткнення з російсько-терористичними військами, - передає Військове телебачення:

Термобарична зброя знищує противника завдяки створенню під час вибуху високотемпературного імпульсу, який супроводжується різким перепадом тиску. Вона також називається боєприпасами об‘ємного вибуху.

Тому ця переносна зброя здатна знищувати живу силу противника навіть за потужними укриттями, а також легкоброньовану техніку на відстані близько одного кілометра.

Близько року тому вогнеметники 30-ї механізованої бригади в ході протидії російській агресії на Донбасі знищили ворожу вогневу позицію:

В Україні вже налагоджене серійне виробництво реактивних піхотних вогнеметів РПВ-16, які з минулого року виготовляються на Державному Науково-дослідному інституті Хімічних продуктів.

Створення та серійний випуск вітчизняних реактивних піхотних вогнеметів РПВ-16 відбувається в кооперації виробничих потужностей ДНДІ Хімічних продуктів, КП “ШКЗ “Імпульс” та ДАХК “Артем”, які є підприємствами-учасниками Концерну “Укроборонпром”.

Реактивний піхотний вогнемет РПВ-16 Фото: Укроборонпром

Реактивний піхотний вогнемет оснащений реактивною гранатою із спеціальною термобаричною сумішшю.

Фугасна дія 93-міліметрового пострілу РПВ-16 еквівалентна артилерійському снаряду великого калібру.

РПВ-16 вже постачається до Збройних Сил України, лише у жовтні 2019 року було передано майже 400 одиниць вогнеметів РПВ-16 та пускових пристроїв до них.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

донеччина зброя луганщина

Знак гривні
Знак гривні