Провадження за фактом нападу на Регора - шанс зробити Шарія надовго нев'їздним в Україну

Провадження за фактом нападу людей проросійського пропагандиста Анатолія Шарія на добровольця Віталія Регора стане шансом заборонити Шарію в'їзд до України і розкрити всю систему його пропагандистської організації.

"До речі, щодо хуліганського нападу на Віталія Регора вже зареєстровано кримінальне провадження? Річ у тому, що це реальна можливість зробити Шарія надовго нев'їзним в Україну. Якщо Регора зараз судять за його атаку сечею на так званого "журналиста Шарія", то у випадку з нападом на нього очевидний склад злочину щонайменше такої самої тяжкості, а можливо, і тяжчого, - цитує екснардепа Цензор.

Цей випадок потрібно тримати в фокусі уваги з міркувань, що партія Шарія як політична сила не нехтує такими методами. Одна справа - якийсь окремий хуліган, інша - ціла політична сила. Словом, я бачу цю справу надзвичайно перспективною", - написав він.

24 грудня на засідання суду, де розглядався запобіжний захід волонтерці й медику Юлії Кузьменко в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, прибули двоє журналістів пропагандистського видання "Шарій.нет". Біля будівлі суду прихильники Кузьменко оточили одного з них, почали ставити різні запитання і звинувачувати в сепаратизмі. Він стверджує, що в натовпі отримав кілька ударів по ногах, але поліція жодним чином на це не відреагувала, а лікарі швидкої допомоги оглянули його й заявили про відсутність пошкоджень.

Про погрози й образи на свою адресу від прихильників Кузьменко заявила й журналістка видання "Страна", яка також прибула на засідання суду. Вона стверджує, що змогла вийти з суду тільки за допомогою неназваної "приватної структури", і також звинуватила поліцію в бездіяльності.

27 грудня поліція повідомила про підозру в нападі на представників "Шарій.нет" 29-річному чоловікові. Як пізніше стало відомо, підозру оголошено Регору.

31 грудня Шарій написав про відповідний напад на Регора.

Як відомо, це не перший напад на Регора.

шарій регор

Знак гривні
Знак гривні