Підрозділ убивць ГРУ базувався на французькому курорті, - Le Monde

Елітна група російських військових шпигунів ГРУ, які брали участь в убивствах по всій Європі, використовували як логістичну базу французькі курорти в Альпах.

Група 29155 існувала принаймні десять років, - пише New York Times. Під приціл західної розвідки вона потрапила тільки після спроби здійснити переворот у Чорногорії.

Вважають, що очолює підрозділ генерал-майор Андрій Аверьянов, ветеран Чеченських воєн. Члени підрозділу подорожують Європою з метою саботажу та дезінформаційних кампаній, а також убивств, - передає Intelligence News.

Вважається, що саме члени цього підрозділу вчинили замах на Сергія Скрипаля, колишнього офіцера ГРУ, який перейшов на інший бік у Британії.

Звіт у газеті Le Monde викриває, що у французьких Альпах була "база" для оперативників усієї Європи. Про це свідчать криміналістичні розслідування діяльності членів групи.

Газета опублікувала також імена 15 членів підрозділу. Шпигуни жили в одному з найопулярніших зимових курортів Франції, Haute-Savoie поблизу Монблану.

Підрозділ також мав інші бази, у Молдові та Болгарії.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

франція кримінал росія

Знак гривні
Знак гривні