Поліція розповіла, хто тероризує киян мінуваннями метро, і до чого тут Росія

Київське метро "мінували" 20 разів за 2019 рік. Більшість повідомлень про "мінування" надходить з Росії або окупованих територій.

Про це пише українська служба BBC з посиланням на прес-служби київського метрополітену та поліції Києва, - передає УП.

За даними київського метрополітену, з 2014 року станції метро "мінували" 200 разів, в тому числі 20 у цьому році.

У таких випадках при необхідності закрити станцію на перевірку проводиться евакуація.

За даними поліції, більшість цих дзвінків та листів про мінування надходить із Росії або з непідконтрольних територій Донбасу і Криму. Рідше трапляються хуліганські дзвінки, також телефонують люди, які мають психічні розлади.

Тимчасовий керівник управління комунікації Нацполіції Оксана Блищик розповіла, що не реагувати на абсолютно всі мінування правоохоронці не можуть.

"Ми не можемо ігнорувати повідомлення про мінування. Неважливо, з якої території цей дзвінок надходить, це безпека і життя людей, і ми все повинні перевіряти".

За її словами, бувають випадки, коли з одним і тим самим текстом-погрозою надходять десятки листів з різних адрес. І хоча правоохоронці підозрюють, що це, ймовірно, фейк, все одно мають перевіряти об'єкти.

Також неправдиві повідомлення про мінування іноді поширюють люди в стані алкогольного сп'яніння, іноді - з мотивів образи чи помсти, а ще так діють студенти чи учні, які бажають зірвати іспити.

Тільки за перші дні листопада станції столичного метро закривали вже двічі через повідомлення про замінування: 1 листопада закривали "Хрещатик", "Арсенальну" та "Театральну", а 5 листопада "мінували" "Майдан Незалежності" та "Палац спорту".

Після перевірки правоохоронці не знаходили небезпечних предметів, але такі дзвінки щоразу створюють незручності для сотень пасажирів.

поліція транспорт київ росія

Знак гривні
Знак гривні